Coördinerend Adviseur Bedrijfsvoering

Functie: Coördinerend Adviseur Bedrijfsvoering
Dienstverband:   Fulltime
Ervaring: Minimaal 2 jaar
Vacaturenr: 2615

Coördinerend Adviseur Bedrijfsvoering
Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit (NVWA)

Functieomschrijving Als Coördinerend Adviseur Bedrijfsvoering (CAB) bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) adviseer je over meerdere complexe ontwikkelings- en veranderingsvraagstukken en de bijbehorende besluitvormingsprocessen. Je hebt een visie op leiderschap en organisatieontwikkeling en bent in staat om door projectmatige aansturing, instrumenten en activiteiten te organiseren die deze ontwikkeling binnen de directie Keuren een boost geven.
Heb jij naast affiniteit met deze onderwerpen je sporen verdiend als projectleider? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Onze medewerkers binnen de directie Keuren hebben directe invloed op het verbeteren van het welzijn van dieren en onze voedselveiligheid. Door jouw positieve invloed op de organisatieontwikkelingen binnen de directie Keuren, lever jij als CAB hier een belangrijke bijdrage aan.

Wat ga je doen?
De directie Keuren van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is in beweging. Tegen de achtergrond van een reorganisatie in het komende jaar en de integratie van nieuwe bedrijfsonderdelen bij Keuren, is de organisatieontwikkeling van de directie een belangrijk thema. Dit vraagt een flexibele houding en adaptief vermogen van leidinggevenden om sturing te geven aan de veranderingen en de medewerkers. Dit vereist een cultuur waarin de medewerker centraal staat, zodat deze in staat is het werk nu en in de toekomst goed te doen, en een goede relatie tussen management en medewerkers. Drie focuspunten staan hierbij centraal; doelen van de directie Keuren, de organisatiedoelen van de NVWA en de behoeften van de medewerkers.

Jij werkt binnen het programma Organisatieontwikkeling Keuren, waarin je projectmatig coördineert op activiteiten binnen o.a. management- en teamontwikkeling. Je onderhoudt contacten met alle betrokkenen binnen en buiten het programma, die zich met deze onderwerpen bezig houden. Daarnaast word je betrokken bij de integratie van bedrijfsonderdelen en medewerkers van buiten de organisatie. Ook pak je adviesonderwerpen op als het verbeteren van de overlegstructuren binnen Keuren of de evaluatie van breed geïntroduceerde nieuwe functies. Jij hebt een integrale kijk op complexe veranderprocessen, houdt daarbij overzicht op het geheel en haalt energie uit het analyseren en adviseren op deze onderwerpen. Je manifesteert je vanuit deskundigheid en overtuigingskracht als geaccepteerd sparring partner van de collega’s in het programma en het MT van Keuren.

Ben je enthousiast geraakt door deze belangrijke en uitdagende functie, dan maken we graag kennis met jou!

Functie-eisen
Je bent proactief en draagt het doel van je opdracht actief uit, waarbij je creatief met verbetervoorstellen komt en afstemming zoekt met de omgeving. Je volgt ontwikkelingen binnen en buiten je eigen scope en geeft daar betekenis aan in termen van risico’s en kansen. Daarbij stel je het eindresultaat voorop en houd je overzicht op het geheel. Je kunt realistische ramingen maken van benodigde middelen, capaciteit en looptijd en brengt mogelijke risico’s en alternatieven in kaart. Je bent gericht op samenhang en samenwerking. Je handelt innovatief, bent flexibel en weet snel in te spelen op wijzigende omstandigheden. Je bent een netwerker en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden.

Aanvullend op de eerdere functie-eisen beschik je als kandidaat over de volgende vaardigheden en kennis:

 • WO werk- en denkniveau, aantoonbaar met een afgeronde opleiding zoals Bedrijfskunde, Personeelswetenschappen, Sociale wetenschappen of andere relevante richtingen.
 • Ruime ervaring als projectleider met het managen van complexe projecten met meerdere stakeholders en diverse belangen.
 • Ervaring met het ontwikkelen van strategieën en plannen voor organisatieadviesvraagstukken.
 • Kennis van en ervaring met verandermanagement, veranderprocessen en leiderschapsvraagstukken.
 • Ervaring met het werken in een politiek-bestuurlijke omgeving en het omgaan met verschillende belangen en stakeholders.
 • Uitstekende analytische vaardigheden, waarbij je complexe informatie kunt omzetten in bruikbare inzichten en adviezen.
 • Jij herkent je in de kernwaarden van de NVWA (professioneel, transparant, onafhankelijk en betrouwbaar).

Competenties:

 • Organisatiesensitiviteit
 • Omgevingsbewustzijn
 • Oordeelsvorming
 • Netwerken

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau: schaal 13
Maandsalaris: Min €4.688 – Max. €6.989 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
Contractduur: 2 jaar
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Waar kom je te werken?

De NVWA is een betrokken, sociale werkgever die actief is in een groot en maatschappelijk speelveld. Ons werk als toezichthouder staat in het centrum van de belangstelling. Media, politiek, bedrijfsleven en de Nederlandse burgers volgen ons werk kritisch. Bij de NVWA doe je werk met maatschappelijk belang, jouw werk heeft impact op de veiligheid van voedsel, producten, de gezondheid van planten en dieren en het dierenwelzijn in Nederland.

Wat bieden wij jou?

 • Een inwerkprogramma dat past bij jouw functie met begeleiding van ervaren collega’s.
 • Ruime opleidings- en/of coaching mogelijkheden voor jouw verdere professionele ontwikkeling.
 • Waar de functie het toelaat bieden we jou de ruimte om tijd- en plaats onafhankelijk te werken.
 • Er heerst een prettige werksfeer binnen de verschillende locaties en het hoofdkantoor is gevestigd op loopafstand van het Centraal Station in Utrecht.
 • Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • De sollicitaties worden volgens geldende afspraken in beschouwing genomen, waaronder de CAO Rijk- en NVP-sollicitatiecode.
 • Voor werken bij de NVWA is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.
 • Betreft het een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd en heb je (nog) geen vast dienstverband als rijksambtenaar, dan start je (in beginsel), ter beoordeling van je geschiktheid, met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd.
 • Geef duidelijk in je curriculum vitae aan dat je aan de gevraagde opleidingseisen voldoet.
 • De selectiecommissie kan referenties inwinnen, maar zal dit altijd vooraf met jou afstemmen.
 • Een online screening via bijvoorbeeld zoekmachines of sociale media, kan onderdeel zijn van het selectieproces.
 • Een competentietest en/of een assessment kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure.
 • Een uitgebreide screening A of B door de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD), kan een vereiste zijn voor een aantal functies bij de NVWA (o.a. bij de IOD).

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren?
Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit (NVWA) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande solliciteerknop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.


Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Soort bedrijf : Overheid
Medewerkers: Meer dan 50 personen
Contactpersoon :
Afdeling HR
Adres:
-
3511 GG Utrecht
Nederland

Bekijk alle vacatures van Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Solliciteren?

Login met je Mijn VetJobs account


Account aanmaken bij Mijn VetJobs

Binnen een paar minuten klaar om te solliciteren of een vacature te plaatsen.

Account aanmaken