VetJobs bestaat 10 jaar en om dat te vieren krijgt u 10% korting! Gebruik de kortingscode : vetjobs10

Coördinerend Adviseur Leiderschap en Transitie

Reeds ingevuld
Functie: Coördinerend Adviseur Leiderschap en Transitie
Dienstverband:   Fulltime
Ervaring: Minimaal 2 jaar
Vacaturenr: 2736

Coördinerend Adviseur Leiderschap en Transitie

Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit (NVWA)

Functieomschrijving
Als Coördinerend adviseur Leiderschap en Transitie van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) werk je samen met direct betrokkenen aan vraagstukken die de organisatieontwikkeling van de directie Keuren verder helpen, inclusief het leiderschap die dit vraagt. Je hebt een visie op leiderschap en organisatieontwikkeling en bent in staat om met een projectmatige, praktijkgerichte aanpak, instrumenten en activiteiten te organiseren die leidinggevenden en organisatieontwikkeling een boost geven.

De medewerkers van de directie Keuren hebben directe invloed op het welzijn van dieren en onze voedselveiligheid. Door jouw positieve invloed op de organisatieontwikkelingen binnen de directie Keuren, lever jij hier een belangrijke bijdrage aan. Als Coördinerend adviseur werk je binnen een complexe, politiek-gevoelige organisatie. Je gaat aan de slag binnen een context waar sprake is van herstel en integratie van verschillende organisatieonderdelen. Enerzijds wordt de huidige directie opgedeeld in twee nieuwe directies die elkaar opnieuw moeten leren vinden en nauw met elkaar gaan samenwerken. Anderzijds zal een andere organisatie integreren met één van deze directies, waarbij ook beide culturen zullen samenkomen. Hierin hebben we jouw analytisch vermogen en daadkrachtige bottom-up benadering nodig om het verschil te maken op wat er in deze situatie concreet nodig is en hoe.

Wat ga je doen? De directie Keuren van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is in beweging. Tegen de achtergrond van een reorganisatie en integratie van nieuwe bedrijfsonderdelen, zijn leiderschap, transitiemanagement en organisatieontwikkeling belangrijke thema’s. Dit vraagt niet alleen van jou, maar ook van leidinggevenden een flexibele houding en adaptief vermogen om hier leiding aan te geven.

Jij werkt binnen het programma Organisatieontwikkeling Keuren, waarin je op projectmatige wijze werkt aan activiteiten op het gebied van leiderschap, cultuurontwikkeling en transitie. Gedurende de twee jaar werk je samen met collega’s en leidinggevenden, waarbij jullie beginnen met het maken van een projectplan. Dit plan beschrijft doelen en resultaten voor het komende jaar en zijn gericht op verbetering van de huidige praktijk en op de integratie van twee culturen. Hiermee gaan jullie een jaar aan de slag. Na evaluatie van het eerste jaar gaan jullie door met een plan voor het volgende jaar met concrete vervolgstappen voor de groep van betrokkenen.

Je onderhoudt contacten met alle betrokkenen binnen en buiten het programma, die zich met deze onderwerpen bezig houden. Jij zorgt voor focus en synergie op deze onderwerpen, waarbij je vanuit een bottom-up benadering in kaart brengt wat de huidige situatie is, waar de behoeftes liggen en hoe deze het beste tot hun recht komen binnen de kaders van de missie en toekomstbestendige ontwikkeling van organisatie, teams en leidinggevenden van Keuren. Jij biedt een integrale kijk op veranderprocessen, houdt overzicht op het geheel en haalt energie uit het analyseren en adviseren op deze onderwerpen. Je manifesteert je vanuit deskundigheid en overtuigingskracht als geaccepteerd sparring partner. En ken je de theorie en adviesmodellen van Joost Kampen? Dan heb je bij ons een streepje voor.

Naast je rol als coördinator, zul je zelfstandig organisatieadvies geven op gerelateerde onderwerpen zoals het verbeteren van de overlegstructuren binnen de directie of de evaluatie van nieuw geïntroduceerde functies.

Ben je enthousiast geraakt door deze belangrijke en uitdagende functie, dan maken we graag kennis met jou!

Bekijk je deze vacature via een jobboard? Ga dan voor meer informatie over de sluitingsdatum en contactpersonen naar: https://www.werkenvoornederland.nl/vacatures?werkgever=50083 of klik op de link van de werkgever.

Functie-eisen Je bent proactief, ondernemend en draagt het doel van je opdracht actief uit. Daarbij kom je met verbetervoorstellen en zoek je afstemming met de omgeving. Je volgt ontwikkelingen binnen en buiten je eigen scope en geeft daar betekenis aan in termen van risico’s en kansen. Daarbij stel je het eindresultaat voorop en houd je overzicht op het geheel. Je kunt een realistische inschatting maken van de capaciteit en looptijd van je opdrachten en projecten en brengt mogelijke risico’s en alternatieven in kaart. Bovenal ben je gericht op samenhang en samenwerking. Je handelt innovatief, bent flexibel en weet snel in te spelen op wijzigende omstandigheden. Je bent een netwerker en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden.

Binnen de directie Keuren streven wij naar een divers personeelsbestand dat een afspiegeling is van de Nederlandse samenleving. Wanneer je jezelf hierin herkent, zien we je reactie graag tegemoet!

Aanvullend op de eerdere functie-eisen beschik je als kandidaat over de volgende vaardigheden en kennis:

 • WO werk- en denkniveau.
 • Ervaring als coördinator of projectleider, waarbij je te maken had met meerdere stakeholders en diverse belangen.
 • Ruime ervaring als organisatieadviseur met het maken en implementeren van verbeterplannen.
 • Kennis van en ervaring met leiderschapsontwikkeling.
 • Uitstekende analytische vaardigheden, waarbij je complexe informatie kunt omzetten in bruikbare inzichten en adviezen.

Competenties

 • Organisatiesensitiviteit
 • Omgevingsbewustzijn
 • Oordeelsvorming
 • Netwerken

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau: schaal 13
Maandsalaris: Min €4.688 – Max. €6.989 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
Contractduur: 2 jaar
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Waar kom je te werken?
De NVWA is een betrokken, sociale werkgever die actief is in een groot en maatschappelijk speelveld. Ons werk als toezichthouder staat in het centrum van de belangstelling. Media, politiek, bedrijfsleven en de Nederlandse burgers volgen ons werk kritisch. Bij de NVWA doe je werk met maatschappelijk belang, jouw werk heeft impact op de veiligheid van voedsel, producten, de gezondheid van planten en dieren en het dierenwelzijn in Nederland.

Wat bieden wij jou?

 • Een inwerkprogramma dat past bij jouw functie met begeleiding van ervaren collega’s.
 • Ruime opleidings- en/of coaching mogelijkheden voor jouw verdere professionele ontwikkeling.
 • Waar de functie het toelaat bieden we jou de ruimte om tijd- en plaats onafhankelijk te werken.
 • Er heerst een prettige werksfeer binnen de verschillende locaties en het hoofdkantoor is gevestigd op loopafstand van het Centraal Station in Utrecht.
 • Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden- De sollicitaties worden volgens geldende afspraken in beschouwing genomen, waaronder de CAO Rijk- en NVP-sollicitatiecode.

 • Voor werken bij de NVWA is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.
 • Betreft het een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd en heb je (nog) geen vast dienstverband als rijksambtenaar, dan start je (in beginsel), ter beoordeling van je geschiktheid, met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd.
 • Betreft de vacature in eerste instantie een functie voor bepaalde tijd, dan wordt deze vacature niet opnieuw opengesteld als deze functie vast ingebed kan worden in de organisatie en de (in eerste instantie) tijdelijke vacature vervuld werd door een interne medewerker met een vast dienstverband.
 • Geef duidelijk in je curriculum vitae aan dat je aan de gevraagde opleidingseisen voldoet.
 • De selectiecommissie kan referenties inwinnen, maar zal dit altijd vooraf met jou afstemmen.
 • Een online screening via bijvoorbeeld zoekmachines of sociale media, kan onderdeel zijn van het selectieproces.
 • Een competentietest en/of een assessment kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure.
 • Een uitgebreide screening A of B door de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD), kan een vereiste zijn voor een aantal functies bij de NVWA (o.a. bij de IOD).

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren? Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit (NVWA) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.


Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Soort bedrijf : Overheid
Medewerkers: Meer dan 50 personen
Contactpersoon :
Afdeling HR
Adres:
-
3511 GG Utrecht
Nederland

Bekijk alle vacatures van Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Solliciteren?

Login met je Mijn VetJobs account


Account aanmaken bij Mijn VetJobs

Binnen een paar minuten klaar om te solliciteren of een vacature te plaatsen.

Account aanmaken