Data Architect

Functie: Data Architect
Dienstverband:   Fulltime
Ervaring: Minimaal 2 jaar
Vacaturenr: 2220

Data Architect Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA)

Functieomschrijving Ben je technisch georiënteerd? Heb je affiniteit met innovatie en wil je meegroeien binnen een team dat gaat voor resultaat in combinatie met werkplezier? Dan is deze functie als Data Architect interessant voor jou. Waarom? Ten eerste kom je te werken binnen de Directie Handhaven, Divisie Inspectie, op de afdeling Handel & Digitaal Toezicht (HDT). Een team dat bestaat uit 19 collega’s, die er samen met jou voor zorgen, dat innovaties en vernieuwingen ontwikkeld worden, om daarmee inspecties van andere afdelingen te kunnen verbeteren. Je bent dus van toegevoegde waarde. Wij regisseren transities op allerlei vlakken, om de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) in staat te stellen haar positie als autoriteit waar te maken. Daarnaast is het een team, waar resultaatgericht wordt samengewerkt door elkaar op te zoeken, elkaar te helpen en elkaar scherp te houden.

Wat ga je doen?
Als Data Architect ben je het technische aanspreekpunt van en voor de afdeling Handel en Digitaal Toezicht. Je luistert samen met de Product Owner naar je klanten en vertaalt hun wensen naar technische oplossingen. Je ontwikkelt in teamverband een (meervoudig complex) software/dataproduct, waarbij oplossingsalternatieven, om gewenste situaties in de informatievoorziening te bereiken, worden ontwikkeld en afgewogen. Daarbij schuw je het aanpassen van bestaande software/data functionaliteiten niet. Daar waar nodig maak je technische documentatie van dit software/data product en geef je presentaties over de software/dataproducten.

Je speelt als Data Architect een significante rol in beslissingen, over werkwijzen en inhoud van te leveren software/dataproducten. Je senioriteit uit zich in het permanent in stand houden van kennis op operationele en technische terreinen, door deelname in diverse fora en internationale en nationale samenwerkingsverbanden, (literatuur)onderzoek, marktverkenning, onderzoek bij eindgebruikers, het analyseren van deze informatie, het inschatten van risico's, het afwegen en trekken van conclusies en van daaruit besluiten over aanbevelingen, met als doel de efficiency en effectiviteit van de Data Architectuur en daarmee de kwaliteit en betrouwbaarheid van de informatieproducten te verhogen.

Met jouw kennis van data-architectuur zorg je ervoor, dat de informatieproducten van de NVWA veilig blijfev, flexibel zijn en ruimte bieden aan innovaties, zoals big data-ontwikkelingen en artificial intelligence. Op die manier draag je bij aan het behalen van strategische doelstellingen. Als Data Architect krijg je ruimte om kwaliteit te leveren en jezelf verder te ontwikkelen. Er zijn korte lijntjes binnen het team en je zal rechtstreeks rapporteren aan het afdelingshoofd Handel en Digitaal Toezicht.

Functie-eisen Je bent creatief in het oplossen van problemen, durft met verbetervoorstellen te komen en in stressvolle situaties houd jij je hoofd koel. Daarnaast sta je open voor de mening van anderen en ben je flexibel in het bijstellen van jouw eigen mening. Het teamresultaat staat voor jou voorop. Je kunt mensen en taken met elkaar verbinden en je maakt gemakkelijk de vertaalslag.

Daarnaast zien wij graag het volgende:

 • Je kunt goed luisteren en hebt een praktische, klantgerichte houding.
 • Je hebt oog voor de nieuwste technologische ontwikkelingen en innovaties.
 • Je hebt een afgeronde HBO/WO opleiding, bij voorkeur Informatica.
 • Je hebt ervaring met informatie-, applicatie en/of IT-architectuur.
 • Je hebt ervaring in specifieke gebieden van de Data-architectuur, zoals big data solutions, data governance, meta data en master data management, data integratie en data engineering.
 • Je hebt kennis van en hands on ervaring met het vakgebied software engineering.
 • Je hebt affiniteit met automatisering van complexe operationele software producten.
 • Je hebt kennis van het gebruik en/of onderhoud van operationele informatiesystemen en technologische ontwikkelingen op dit gebied.
 • Je hebt een duidelijke visie als het gaat om data en innovatie.

Competenties:

 • Netwerken
 • Plannen en organiseren
 • Resultaatgerichtheid
 • Voortgangscontrole
 • Klantgerichtheid
 • Uitstekende analytische vaardigheden
 • Flexibiliteit, pragmatisch en creatief bij het vinden van passende IT oplossingen

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau: schaal 13
Maandsalaris: Min €4.367 – Max. €6.547 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden Waar kom je te werken?

De NVWA is een betrokken, sociale werkgever die actief is in een groot en maatschappelijk speelveld. Ons werk als toezichthouder staat in het centrum van de belangstelling. Media, politiek, bedrijfsleven en de Nederlandse burgers volgen ons werk kritisch. Bij de NVWA doe je werk met maatschappelijk belang, jouw werk heeft impact op de veiligheid van voedsel, producten, de gezondheid van planten en dieren en het dierenwelzijn in Nederland.

Wat bieden wij jou?

 • Een inwerkprogramma dat past bij jouw functie met begeleiding van ervaren collega’s.
 • Ruime opleidings- en/of coaching mogelijkheden voor jouw verdere professionele ontwikkeling.
 • Waar de functie het toelaat bieden we jou de ruimte om tijd- en plaats onafhankelijk te werken.
 • Een prettige werkomgeving met als hoofdkantoor Utrecht op loopafstand van het Centraal Station.
 • Regelmatig leuke activiteiten met je collega’s, zoals onze (inmiddels legendarische) pub-quiz!
 • Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • De sollicitaties worden volgens geldende afspraken in beschouwing genomen, waaronder de CAO Rijk- en NVP-sollicitatiecode.
 • Voor werken bij de NVWA is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.
 • Betreft het een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd en heb je (nog) geen vast dienstverband als rijksambtenaar, dan start je (in beginsel), ter beoordeling van je geschiktheid, met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd.
 • Geef duidelijk in je curriculum vitae aan dat je aan de gevraagde opleidingseisen voldoet.
 • De selectiecommissie kan referenties inwinnen, maar zal dit altijd vooraf met jou afstemmen.
 • Een online screening via bijvoorbeeld zoekmachines of sociale media, kan onderdeel zijn van het selectieproces.
 • Een competentietest en/of een assessment kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure.
 • Een uitgebreide screening A of B door de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD), kan een vereiste zijn voor een aantal functies bij de NVWA (o.a. bij de IOD).
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Solliciteren? Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.


Rijksoverheid

Rijksoverheid

Soort bedrijf : Recruiter
Medewerkers: 21-50 personen
Contactpersoon :
Afdeling HR
Website: bekijk website
Adres:
Catharijnesingel 59
3511 GG Utrecht
Nederland

Bekijk alle vacatures van Adver-Online

Solliciteren?

Login met je Mijn VetJobs account


Account aanmaken bij Mijn VetJobs

Binnen een paar minuten klaar om te solliciteren of een vacature te plaatsen.

Account aanmaken