Dierenarts gemengd

Functie: Dierenarts gemengd
Dienstverband:   Fulltime
Ervaring: Minimaal 2 jaar
Vacaturenr: 2025

Dierenarts team Entrepots & Haven
Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit (NVWA)
Functieomschrijving
Ben jij een dierenarts en nieuwsgierig naar het werk op de buitengrens van de EU? Wil jij bijdragen aan de missie van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) om de product- en voedselveiligheid, het welzijn van de natuur en dier en diergezondheid te vergroten? Dan zijn wij op zoek naar jou!!

Jij komt als dierenarts te werken binnen de directie Keuren, op de afdeling Importkeuring en binnen het team Entrepots en Haven. Het team bestaat uit 14 collega’s en samen zorgen jullie ervoor dat importkeuringen (vnl. Amsterdam) en de entrepots werkzaamheden (vnl. Rotterdam) worden uitgevoerd. Dit noemen we het primaire werk. Daarnaast kun jij ook andere taken binnen de afdeling uitvoeren, afhankelijk van het aanbod van het werk. Jij draagt zorg voor de uitvoering van het toezicht op de naleving van de regelgeving bij importkeuringen. Importkeuringen van ingevoerde producten van dierlijke oorsprong vanuit “derde landen” (niet EU-landen). Deze activiteiten vinden plaats in de Grens Inspectie Post (GCP) te Amsterdam. Ook houden we toezicht op de entrepots. Jij kan daarnaast breed ingezet worden voor andere taken in andere teams van de afdeling. Incidenteel kan jij ook gevraagd worden om in het weekend te werken. Hiervoor krijg jij aanvullende toeslagen en de uren van die dag compenseer jij met een doordeweekse werkdag. Daarnaast heb jij interesse in het totale werk binnen de NVWA.

Wat ga je doen?
Als dierenarts, zoals we het in het team zeggen, ben jij verantwoordelijk voor de organisatie van de importkeuringen en de werkzaamheden in de entrepots. Dit houdt in het nemen van de keuringsbeslissingen, de analyse van de keuringsresultaten, de te treffen vervolgacties en jij geeft voorlichting/informatie aan bedrijven. Daar waar nodig heb je naast contacten met het team en intern NVWA ook extern overleg met bedrijven. Jij bent verantwoordelijk voor de kwaliteit en kwantiteit van de keuringen en rapporteert aan de teamleider en de Senior Toezichthoudend Dierenarts (STDA). De werkzaamheden van dit team vinden voornamelijk plaats in Rotterdam en Amsterdam.

De mensen in dit team zijn veel onderweg, omdat de werkzaamheden van het team op een groot aantal locaties plaatsvindt. De nadruk van de werkzaamheden ligt ten westen van Nederland (Amsterdam, Rotterdam en Zeeland). Dat maakt dat het werk elke dag weer afwisselend is en je per dag flexibel moet zijn om het team vooruit te helpen. Naast het primaire werk zijn er ook mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen door het volgen van relevante opleidingen en cursussen.

Functie-eisen
Je bent een teamspeler, flexibel, je zorgt dat je kwalitatief goed werk aflevert en je neemt initiatieven om efficiënt te werken. Je durft uit te spreken naar je omgeving waar we kunnen verbeteren. Je werkt vanuit de visie van het team en de NVWA waar we uniformiteit hoog in het vaandel hebben staan. Je houdt in stressvolle situaties je hoofd koel en beschikt over uitstekende sociale vaardigheden, waardoor je goed in teamverband kunt werken.

Daarnaast zie wij graag het volgende:

 • Je hebt een in Nederland erkende opleiding Diergeneeskunde afgerond.
 • Je bezit goede contactuele eigenschappen en goede uitdrukkingsvaardigheden in woord en geschrift, zowel in het Nederlands als in het Engels.
 • Je bent in het bezit van rijbewijs B.
 • Je bent bereid in een roosterdienst, in het weekend en team overstijgend te werken.

Competenties

 • Analyseren
 • Oordeelsvorming
 • Omgevingsbewustzijn
 • Samenwerken
 • Plannen en organiseren

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau: schaal 11
Maandsalaris: Min €3.344 – Max. €5.139 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Waar kom je te werken?

De NVWA is een betrokken, sociale werkgever die actief is in een groot en maatschappelijk speelveld. Ons werk als toezichthouder staat in het centrum van de belangstelling. Media, politiek, bedrijfsleven en de Nederlandse burgers volgen ons werk kritisch. Bij de NVWA doe je werk met maatschappelijk belang, jouw werk heeft impact op de veiligheid van voedsel, producten, de gezondheid van planten en dieren en het dierenwelzijn in Nederland.

Wat bieden wij jou?

 • Goede werk-privé balans.
 • Een baan waar je echt een bijdrage levert aan volksgezondheid, voedselveiligheid en dierenwelzijn.
 • Een inwerkprogramma dat past bij jouw functie.
 • We stellen een (elektrische) leaseauto ter beschikking voor woon-werk verkeer, die je ook privé mag gebruiken.
 • Prima salaris met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Ruime opleidings- en/of coaching mogelijkheden voor jouw verdere professionele ontwikkeling.
 • De mogelijkheid om parttime te werken of 4x9 uur.
 • Samenwerking met gedreven collega’s, verantwoordelijkheid, afwisseling en vrijheid.
 • Er heerst een prettige werksfeer binnen de verschillende locaties en het hoofdkantoor.
 • Regelmatig leuke activiteiten met je collega’s.

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • De sollicitaties worden volgens geldende afspraken in beschouwing genomen, waaronder de CAO Rijk- en NVP-sollicitatiecode.
 • Voor werken bij de NVWA is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.
 • Betreft het een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd en heb je (nog) geen vast dienstverband als rijksambtenaar, dan start je (in beginsel), ter beoordeling van je geschiktheid, met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd.
 • Geef duidelijk in je curriculum vitae aan dat je aan de gevraagde opleidingseisen voldoet.
 • De selectiecommissie kan referenties inwinnen, maar zal dit altijd vooraf met jou afstemmen.
 • Een online screening via bijvoorbeeld zoekmachines of sociale media, kan onderdeel zijn van het selectieproces.
 • Een competentietest en/of een assessment kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure.
 • Een uitgebreide screening A of B door de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD), kan een vereiste zijn voor een aantal functies bij de NVWA (o.a. bij de IOD).

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Solliciteren?
Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit (NVWA) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.


Rijksoverheid

Rijksoverheid

Soort bedrijf: Recruiter
Medewerkers: 21-50 personen
Contactpersoon:
Afdeling HR
Website: bekijk website
SBB Leerbedrijf: Nee
Adres:
Catharijnesingel 59
3511 GG Utrecht
Nederland

Solliciteren?

Login met je Mijn VetJobs account


Account aanmaken bij Mijn VetJobs

Binnen een paar minuten klaar om te solliciteren of een vacature te plaatsen.

Account aanmaken