Dierenarts gemengd

Functie: Dierenarts gemengd
Dienstverband:   Fulltime / Parttime
Ervaring: Niet noodzakelijk

Toezichthoudend dierenarts

Functieomschrijving

Voor de intensivering van het toezicht wil de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) haar team versterken met een aantal dierenartsen. Iets voor jou?

Wij hebben mogelijkheden in wisselende regio’s in het hele land, gegarandeerd in het noord/oosten. Daarom nodigen wij je, bij interesse, van harte uit om te solliciteren, zodat we kennis kunnen maken en samen kunnen kijken welke mogelijkheden er voor jou zijn.

De NVWA waakt over de veiligheid van voedsel en over de gezondheid en het welzijn van dieren. Jouw belangrijkste taak als toezichthoudend dierenarts is om dier en mens te beschermen. Dat doe je door ervoor te zorgen dat het slachtproces volgens de regels verloopt.

Jij maakt in deze verantwoordelijke en uitdagende functie het verschil als het gaat om het welzijn van dieren bij de grote, middelgrote en kleine slachterijen (roodvlees en pluimvee). Dat begint al bij aankomst. Hebben de dieren het transport goed doorstaan? Zien ze er gezond uit? Jij volgt iedere stap in het slachtproces op de voet. Wil je weten wat het werk inhoud? Kijk dan naar het filmpje van een dierenarts (Pauline Vooren).

Niet alleen check je bij de karkassen of het vlees in orde is, maar ook of alle handelingen hygiënisch gebeuren en of er wordt gewerkt volgens de verordeningen, wetten en richtlijnen. Indien nodig en gewenst tref je passende maatregelen. Voor de certificerende werkzaamheden ga je naar primaire bedrijven, exportverzamelcentra en koel- en vrieshuizen.

Bij de NVWA krijg je alle gelegenheid om jezelf te ontwikkelen en te ontplooien. Dat begint al gelijk op dag één. We sturen je namelijk niet zomaar het veld in, maar bieden je voor aanvang van je werkzaamheden een uitdagend opleidingsprogramma van negen maanden. Zo heb jij alle tools en kennis om je werk zo goed mogelijk uit te voeren.

Functie-eisen

  • Je hebt een wo-diploma diergeneeskunde.
  • Je hebt bij voorkeur ervaring als dierenarts of met de sector, maar dat is geen vereiste. Ook als je net klaar bent met je studie kun je reageren.
  • Je staat stevig in je schoenen, treedt standvastig op namens de NVWA en houdt in spannende situaties je rug recht.
  • Je beschikt over goede schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden. • Je beschikt over een goede oordeelsvorming, kunt hoofd- van bijzaken scheiden en snel beslissingen nemen als dat nodig is.
  • Je bent in het bezit van rijbewijs B.

Overige arbeidsvoorwaarden

Bij de aanstelling start je in aanloopschaal 10 (maximaal € 4.106,- op basis van ervaring) Naast het salaris en vakantiegeld (8%) kun je rekenen op een eindejaarsuitkering (8,3%), de zogeheten dertiende maand. De NVWA hecht sterk aan persoonlijke groei en (loopbaan)ontwikkeling. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer een dienstauto, maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor medewerkers vanaf 45 jaar, een uitstekende pensioenregeling en collectieve verzekeringen. Bovendien heb je meerkeuze in je arbeidsvoorwaarden.

Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit

De NVWA bewaakt de gezondheid van dieren en planten, het dierenwelzijn en de veiligheid van voedsel en consumentproducten, en handhaaft de natuurwetgeving.

Consumenten moeten er op kunnen vertrouwen dat voedsel en andere producten veilig zijn. Daarom moeten ondernemers zich houden aan nationale en internationale wetten en regels. De NVWA ziet er op toe dat ondernemers dat ook doen. Daarnaast controleren we of er correct wordt omgegaan met dieren en de natuur. De NVWA brengt in kaart waar de risico’s voor mensen, dieren en de natuur het grootst zijn. We beoordelen deze risico’s en treden op waar nodig. Onze handhaving is gericht op het beïnvloeden van nalevingsgedrag. Dit doen we door bijvoorbeeld inspecties, communicatie en opsporingsonderzoek. Verder heeft de NVWA een belangrijke rol bij exportkeuringen en bij de import van producten in Europa. Voor ons zijn de kernwaarden: transparant, betrouwbaar, onafhankelijk en professioneel leidend.

Meer weten over je toekomstige afdeling

De divisie Veterinair en Import (V&I) keurt en certificeert levende dieren, levende producten en vlees. Dieren gezond houden is van groot belang. Nederland is in Europa de grootste exporteur van levende dieren. Ondernemers moeten daarom aan regels voldoen. Ook is er regelgeving voor de inrichting van bedrijven. De medewerkers van V&I zien toe op het naleven van deze regels op het gebied van voedselveiligheid (vlees en vleesproducten), diergezondheid en dierenwelzijn.

Bijzonderheden

  • Voordat je ingezet wordt als toezichthoudend dierenarts volg je een intensief opleidingsprogramma. Je ontvangt gedurende deze periode gewoon je salaris.
  • Een meeloopdag en een assessment zijn onderdeel van de selectieprocedure. • Als de selectiecommissie dat nodig acht, kunnen referenties worden ingewonnen. Als dit het geval is, word je hiervan op de hoogte gesteld.
  • Starten in het opleidingstraject van januari 2018? Reageer dan zo spoedig mogelijk. • Wil je liever flexibel ingezet worden binnen de NVWA? Kijk dan voor meer informatie op www.flexvet.nl en/of www.vetwork.nl.
  • Het dienstverband is minimaal voor drie dagen (24 uur) in de week maar bij voorkeur fulltime (36 uur).
  • Je krijgt in eerste instantie een contract voor de periode van twee jaar. Bij goed functioneren, afronding van de opleiding en een goede beoordeling wordt dit omgezet in een vaste aanstelling.

Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit

Soort bedrijf: Gemengd
Medewerkers: Meer dan 50 personen
Contactpersoon:
Femke Vermeltfoort
088 223 33 33
Website: bekijk website
SBB Leerbedrijf: Nee
Adres:
Catharijnesingel 59
3511 GG Utrecht
Nederland

Solliciteren?

Login met je Mijn VetJobs account


Account aanmaken bij Mijn VetJobs

Binnen een paar minuten klaar om te solliciteren of een vacature te plaatsen.

Account aanmaken