Dierenarts gemengd

Functie: Dierenarts gemengd
Dienstverband:   Fulltime / Parttime
Ervaring: Niet noodzakelijk
Vacaturenr: 1578

Voor de intensivering van het toezicht wil de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) haar team versterken met een aantal dierenartsen. Iets voor jou? Wij hebben mogelijkheden in wisselende regio’s in het hele land, gegarandeerd in het noord/oosten. Daarom nodigen wij je, bij interesse, van harte uit om te solliciteren, zodat we kennis kunnen maken en samen kunnen kijken welke mogelijkheden er voor jou zijn. De NVWA waakt over de veiligheid van voedsel en over de gezondheid en het welzijn van dieren. Jouw belangrijkste taak als toezichthoudend dierenarts is om dier en mens te beschermen. Dat doe je door ervoor te zorgen dat het slachtproces volgens de regels verloopt. Jij maakt in deze verantwoordelijke en uitdagende functie het verschil als het gaat om het welzijn van dieren bij de grote, middelgrote en kleine slachterijen (roodvlees en pluimvee). Dat begint al bij aankomst. Hebben de dieren het transport goed doorstaan? Zien ze er gezond uit? Jij volgt iedere stap in het slachtproces op de voet. Wil je weten wat het werk inhoudt? Kijk dan naar het filmpje van toezichthoudend dierenarts. Niet alleen check je bij de karkassen of het vlees in orde is, maar ook of alle handelingen hygiënisch gebeuren en of er wordt gewerkt volgens de verordeningen, wetten en richtlijnen. Indien nodig en gewenst tref je passende maatregelen. Voor de certificerende werkzaamheden ga je naar primaire bedrijven, exportverzamelcentra en koel- en vrieshuizen. Bij de NVWA krijg je alle gelegenheid om jezelf te ontwikkelen en te ontplooien. Dat begint al gelijk op dag één. We sturen je namelijk niet zomaar het veld in, maar bieden je voor aanvang van je werkzaamheden een uitdagend opleidingsprogramma van negen maanden. Zo heb jij alle tools en kennis om je werk zo goed mogelijk uit te voeren.

Functie-eisen

 • Je hebt een in Nederland erkend wo-diploma diergeneeskunde.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring als dierenarts of met de sector, maar dat is geen vereiste. Ook als je net klaar bent met je studie kun je reageren.
 • Je staat stevig in je schoenen, treedt standvastig op namens de NVWA en houdt in spannende situaties je rug recht.
 • Je beschikt over goede schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden *(NT2 II B2 niveau). •Je beschikt over een goede oordeelsvorming, kunt hoofd- van bijzaken scheiden en snel beslissingen nemen als dat nodig is.
 • Je bent in het bezit van rijbewijs B. Competenties:
 • overtuigingskracht;
 • stressbestendigheid;
 • plannen en organiseren;
 • handhaven en samenwerken.

Arbeids­voorwaarden

 • Salaris­niveau schaal 11 Maand­salaris Min €3.256 – Max. €5.003 (bruto)
 • Dienst­verband Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
 • Minimaal aantal uren per week 24 Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeids­voorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • Voordat je ingezet wordt als toezichthoudend dierenarts volg je een intensief opleidingsprogramma.
 • Je ontvangt gedurende deze periode gewoon je salaris.
 • Een meeloopdag en een assessment zijn onderdeel van de selectieprocedure.
 • Als de selectiecommissie dat nodig acht, kunnen referenties worden ingewonnen. Als dit het geval is, word je hiervan op de hoogte gesteld.
 • Wil je starten in het opleidingstraject van 15 februari 2021? Dan nodigen we je graag uit om nu te solliciteren. •Het dienstverband is minimaal voor drie dagen (24 uur) in de week maar bij voorkeur fulltime (36 uur).
 • Je krijgt in eerste instantie een contract voor de periode van twee jaar. Bij aanstelling start je in aanloopschaal 10. Bij goed functioneren, afronding van de opleiding en een goede beoordeling wordt dit omgezet arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd en is doorgroei naar schaal 11 mogelijk.

Meer over jouw toekomstige afdeling

De divisie Veterinair en Import (V&I) keurt en certificeert levende dieren, levende producten en vlees. Dieren gezond houden is van groot belang. Nederland is in Europa de grootste exporteur van levende dieren. Ondernemers moeten daarom aan regels voldoen. Ook is er regelgeving voor de inrichting van bedrijven. De medewerkers van V&I zien toe op het naleven van deze regels op het gebied van voedselveiligheid (vlees en vleesproducten), diergezondheid en dierenwelzijn.

Meer informatie of wil je direct solliciteren? Kijk dan op:

https://www.werkenvoornederland.nl/vacatures/toezichthoudend-dierenarts-NVWA-2018-0037#0


NVWA

NVWA

Soort bedrijf: Gemengd
Medewerkers: Meer dan 50 personen
Contactpersoon:
Dorette van Til-Vonk
0638316605
Website: bekijk website
SBB Leerbedrijf: Nee
Adres:
Catharijnesingel 59
3511 GG Utrecht
Nederland

Solliciteren?

Login met je Mijn VetJobs account


Account aanmaken bij Mijn VetJobs

Binnen een paar minuten klaar om te solliciteren of een vacature te plaatsen.

Account aanmaken