Dierenarts gezelschapsdieren

Functie: Dierenarts gezelschapsdieren
Dienstverband:   Parttime
Ervaring: Niet noodzakelijk
Vacaturenr: 1713

Wij zijn tot voor kort een franchise van de Sterklinieken geweest. We bepalen zelf ons eigen beleid, maar voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van de Sterklinieken. Doordat het concept “Sterkliniek” opgeheven is en afgewikkeld wordt, zijn wij, samen met andere (ex)franchisehouders, daar een vervolgconcept op aan het bouwen. Een vereniging dat – in concept – Best Care Dierenartsen gaat heten. Met de andere leden gaan we ieder een eigen identiteit ontwikkelen en samen aan een zichtbaar samenwerkingsverband bouwen om ons kwaliteitsbeleid en kennis verder te verbeteren. Wij zoeken een vierde dierenarts.

De thema die als rode draad door onze praktijk loopt is dat mind en body niet onafhankelijk van elkaar te zien zijn. We zijn al jaren bezig met Low Stress Animal Handling (methode Sophia Yin), hebben goede internationale contacten in de veterinaire gedragswereld en zijn nu bezig de dingen die we kunnen leren uit de Fear Free beweging daaraan toe te voegen. We houden van actuele kennis en zijn daarom aangesloten bij VIN en Vetfolio. We zijn goed geoutilleerd maar de kennis om te kunnen werken met de aanwezige mogelijkheden, voor zover je die nog niet hebt, kun je helaas niet altijd door “mee te kijken” opdoen. Je zult er zelf ook actief tijd in moeten steken om de aanwezige apparatuur te leren begrijpen en gebruiken. Wij willen je er graag bij helpen. Hoe beter jij het doet als dierenarts, hoe beter wij het doen als team.

Voor dogmatisch denken hebben wij geen ruimte. Wij zoeken een mensch, iemand die goed gehumeurd, nieuwsgierig en toch ook kritisch is, die niet zomaar iets aanneemt zonder er over nagedacht te hebben, maar wel open is voor invloeden van anderen. We zoeken iemand die graag samen ergens aan bouwt en het geduld heeft om stukje voor stukje ergens te komen. Die compromissen kan maken omdat ze “the big picture” zien, zonder zich vast te bijten op standpunt of detail. We zoeken iemand die met ons ervan overtuigd is dat huisdieren ook een emotioneel leven hebben waar we oog voor moeten hebben en dit wil uitdragen.

We hebben 3 locaties en we hebben een praktijkmanager die moet helpen zorgen dat alles het doet en dat we rendabel blijven. Eerlijke communicatie is dus een must, tussen collega’s onderling en met de praktijkmanager. Je kunt hier heel zelfstandig werken maar je kunt geen eiland zijn.

Ik zie het vak als een avontuur en een ambacht, waarin voortdurend de basisgegevens aan verandering onderhevig zijn: niets is onveranderlijk, behalve de anatomie. Hoewel: wat we 25 jaar geleden over de N. Vagus dachten, lijkt niet veel op wat we nu denken. Inzicht in de functies van de structuren verandert wel. Gezien wat je denkt te weten ineens niet meer waar kan blijken te zijn, heb je een flexibele, nieuwsgierige instelling nodig. Voor dit werk heb je ook humor en relativeringsvermogen nodig want, hoewel je bezig bent om andermans dieren te helpen, sommige cliënten zullen je toch als een dure belemmering zien die tussen henzelf en hun doel staat en dingen lopen niet altijd volgens plan. Niets is zo veranderlijk als de agenda van een dierenartsenpraktijk! Toch kan je werk, ook de keren dat het niet allemaal perfect verloopt, veel voldoening geven omdat je het beste resultaat hebt bereikt dat onder de omstandigheden mogelijk was. En als je denkt dat het beter kon, leer je wat je volgende keer anders wilt doen. Zo heb ik al meer dan 25 jaar plezier in mijn vak.

Als ik je nieuwsgierig genoeg heb gemaakt om te solliciteren naar een baan bij ons, kun je je email richten aan onze praktijkmanager Herman Rozengarden: hrozengarden@gmail.com. Vertel ons wat jij (in ons) zoekt en wat jou trekt. Als we denken dat jij bij ons zou passen, kunnen we – geheel in de stijl van de tijd – in eerste instantie via Zoom kennis maken.


Sterkliniek dierenartsen Amsterdam

Soort bedrijf: Gezelschapsdieren
Medewerkers: 6-10 personen
Contactpersoon:
hrozengarden
0611370396
Website: bekijk website
SBB Leerbedrijf: Ja
Adres:
Uiterwaardenstraat 109
1079 BV Amsterdam
Nederland

Solliciteren?

Login met je Mijn VetJobs account


Account aanmaken bij Mijn VetJobs

Binnen een paar minuten klaar om te solliciteren of een vacature te plaatsen.

Account aanmaken