Enthousiaste senior inspecteur Dierenwelzijn Levend Vee

Functie: Enthousiaste senior inspecteur Dierenwelzijn Levend Vee
Dienstverband:   Fulltime
Ervaring: Minimaal 2 jaar
Vacaturenr: 2594

Enthousiaste senior inspecteur Dierenwelzijn Levend Vee

Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit (NVWA)

Functieomschrijving
Ben jij van mening dat dieren recht hebben op First class bij (inter)nationaal transport en op weg naar het slachthuis? Wil jij dat dieren op een dierwaardige manier gedood worden op de slachterij? Kun jij op een objectieve manier naar deze processen kijken? Dan ben jij mogelijk de vrouw of man die we zoeken.

Als senior inspecteur kom je te werken binnen de directie Keuren, op de afdeling Ontwikkeling en Ondersteuning en binnen het team levend vee. Het team bestaat uit een dertigtal collega’s en samen zorgen jullie ervoor dat het toezicht op dierenwelzijn bij het (internationaal) transport en het doden van dieren op slachterijen op een hoger peil komt. Naast dierenwelzijn is ook diergezondheid een belangrijk aandachtspunt. Hier betreft het intraverkeer van dieren, het borgen van de diergezondheidstatus van Nederland en het toezicht op erkende inrichtingen die met dieren omgaan.

Het team draagt bij aan de missie van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit om het welzijn van dier en diergezondheid te vergroten. Als enthousiaste, inspirerende en adviserende inspecteur draag jij bij aan het gevarieerde werk van ons team, onder de inhoudelijke aansturing van de coördinerend specialistische inspecteurs (CSI’s).

Wat ga je doen?
Als senior inspecteur ben je verantwoordelijk voor het ondersteunen van de dierenartsen en inspecteurs op de werkvloer bij de uitvoering van keuringen en inspecties. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen en actueel houden van een aantal projectprotocollen en werkinstructies. Hierbij ben je aanspreekpunt en kennisbron voor de uitvoerende teams en voor die collega’s hou je actief je kennis op peil. Je helpt zo mee om een uniforme, effectieve en risicogerichte vorm van toezicht en keuren te implementeren.

Daar waar nodig ontwikkel je nieuwe projecten en ondersteun je de CSI bij bijvoorbeeld de beantwoording van Tweede Kamer- of persvragen. Hierbij is samenwerking met andere onderdelen binnen de NVWA (o.a. directie Handhaven, Juridische Zaken en directie Strategie) regelmatig nodig.

Jij bent een expert op bepaalde onderdelen binnen het domein Dierenwelzijn, of je wilt naar die expertrol toe groeien. Je volgt de vakinhoudelijke ontwikkelingen in jouw sector op de voet en je bent je bewust van de maatschappelijke en politieke ontwikkelingen binnen jouw vakgebied. Ook anticipeer je op nieuwe ontwikkelingen en ben je in staat om een nationaal- en internationaal netwerk uit te bouwen. Samen met de coördinerend inspecteurs ben je de contactpersoon voor het Ministerie van LNV, andere inspectiediensten, voorlichtings- en onderzoeksinstituten en brancheorganisaties. Bovendien kun je een gewogen oordeel geven dat een goede basis voor besluitvorming vormt.

Handhavingsregie en projectmatig werken zijn termen die je niet vreemd in de oren klinken. Met het jaarplan als basis maak en actualiseer je realistische projectprotocollen. Je zorgt voor de implementatie, evalueert tussentijds en rapporteert via duidelijke rapportages en factsheets.

Je werkweek bestaat hoofdzakelijk uit kantoorwerkzaamheden, maar je bent bereidt om regelmatig de werkvloer op te gaan om te sparren met de dierenartsen in het veld. Flexibiliteit in werkuren en werkdagen is bespreekbaar.

Door de uitbreiding van de formatie in het team, krijg je ruimte om kwaliteit te leveren, intervisie met collega’s te delen en mogelijkheden tot verdere verdieping te komen in je vakgebied in binnen- en buitenland. Veel is mogelijk, maar het wordt je niet op een presenteerblaadje aangereikt. Je wordt geacht zelfstandig te kunnen handelen en voorstellen te doen. Uiteraard kun je hierbij wel ondersteuning vragen van je collega’s en je teamleider.

Je rapporteert zowel aan de CSI voor de inhoudelijke aspecten van je werk, als aan je teamleider die je hiërarchisch leidinggevende is.

Functie-eisen
Je bent iemand die de samenwerking opzoekt, die met beide benen op de grond staat en die zijn of haar projecten toetst op haalbaarheid en uitvoerbaar zijn. Je staat open voor innovatie en je hebt oog voor recente ontwikkelingen en trends, op jouw eigen toezichtgebied en in de samenleving. Zo draag je bij aan vernieuwing in een omgeving, waar effectieve methoden en werkwijzen tot stand komen.

Je durft buiten de klassieke kaders te denken en je betrekt de mening van anderen om je voorstellen te verbeteren.

Daarnaast:

 • Heb je een brede relevante kennis op academisch niveau in relatie tot dierenwelzijn en/of dierziekten, inclusief een opleiding, zoals bijvoorbeeld dierenarts of animal sciences.
 • Heb je kennis van de politieke- en maatschappelijke verhoudingen die binnen deze domeinen spelen.
 • Heb je ervaring met (internationale) netwerken en uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk (NL/EN).
 • Ben je enthousiast, communicatief vaardig, stapt makkelijk op mensen af, weet ze te overtuigen en je durft zaken op te pakken. Ook weet je hoe je om kunt gaan met weerstand.
 • Weet je kennis, ervaring en wensen van diverse partijen (VKE, O&O, JZ) bij elkaar te brengen en legt verbinding tussen uiteenlopende groepen mensen.
 • Uiteraard kun je zelfstandig werken, maar je bent tegelijkertijd ook een teamplayer.
 • Zijn stressbestendigheid, analyseren, sterk in oordeelsvorming en prioriteren je tweede natuur.
 • Durf je te experimenteren, je vindt het leuk om nieuwe manieren van toezichthouden te onderzoeken.

Competenties

 • Analyseren
 • Oordeelsvorming
 • Overtuigingskracht
 • Omgevingsbewustzijn

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau: schaal 12
Maandsalaris: Min €4.214 – Max. €6.227 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Waar kom je te werken?

De NVWA is een betrokken, sociale werkgever die actief is in een groot en maatschappelijk speelveld. Ons werk als toezichthouder staat in het centrum van de belangstelling. Media, politiek, bedrijfsleven en de Nederlandse burgers volgen ons werk kritisch. Bij de NVWA doe je werk met maatschappelijk belang, jouw werk heeft impact op de veiligheid van voedsel, producten, de gezondheid van planten en dieren en het dierenwelzijn in Nederland.

Wat bieden wij jou?

 • Een inwerkprogramma dat past bij jouw functie met begeleiding van ervaren collega’s.
 • Ruime opleidings- en/of coaching mogelijkheden voor jouw verdere professionele ontwikkeling.
 • Waar de functie het toelaat bieden we jou de ruimte om tijd- en plaats onafhankelijk te werken.
 • Er heerst een prettige werksfeer binnen de verschillende locaties en het hoofdkantoor is gevestigd op loopafstand van het Centraal Station in Utrecht.
 • Regelmatig leuke activiteiten met je collega’s, zoals de (inmiddels legendarische) pub-quiz!
 • Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • De sollicitaties worden volgens geldende afspraken in beschouwing genomen, waaronder de CAO Rijk- en NVP-sollicitatiecode.
 • Voor werken bij de NVWA is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.
 • Betreft het een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd en heb je (nog) geen vast dienstverband als rijksambtenaar, dan start je (in beginsel), ter beoordeling van je geschiktheid, met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd.
 • Geef duidelijk in je curriculum vitae aan dat je aan de gevraagde opleidingseisen voldoet.
 • De selectiecommissie kan referenties inwinnen, maar zal dit altijd vooraf met jou afstemmen.
 • Een online screening via bijvoorbeeld zoekmachines of sociale media, kan onderdeel zijn van het selectieproces.
 • Een competentietest en/of een assessment kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure.
 • Een uitgebreide screening A of B door de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD), kan een vereiste zijn voor een aantal functies bij de NVWA (o.a. bij de IOD).

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren?
Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit (NVWA) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.


Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Soort bedrijf : Overheid
Medewerkers: Meer dan 50 personen
Contactpersoon :
Afdeling HR
Adres:
-
3511 GG Utrecht
Nederland

Bekijk alle vacatures van Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Solliciteren?

Login met je Mijn VetJobs account


Account aanmaken bij Mijn VetJobs

Binnen een paar minuten klaar om te solliciteren of een vacature te plaatsen.

Account aanmaken