Ervaren (Toezichthoudend) dierenarts (24-36 uur)

Functie: Ervaren (Toezichthoudend) dierenarts (24-36 uur)
Dienstverband:   Fulltime / Parttime
Ervaring: Minimaal 2 jaar
Vacaturenr: 1795

Ervaren (Toezichthoudend) dierenarts (24-36 uur)
Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA)

Functieomschrijving
Ben jij een ervaren dierenarts en wil je jouw schat aan (praktijk)ervaring graag uitbreiden? Misschien heb je jarenlang als gezelschapsdierenarts gewerkt? Ben jij niet alleen goed met dieren maar ook met mensen? Wil je graag een bijdrage leveren aan de voedselveiligheid, het dierenwelzijn en de gezondheid van dieren in Nederland? Dan is deze vacature als Toezichthoudend dierenarts bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) echt iets voor jou!

Wij zijn op zoek naar 7 Ervaren Toezichthoudend dierenartsen in alle provincies in het land.

Wat ga je doen?
Als Toezichthoudend dierenarts is jouw belangrijkste taak om mens en dier te beschermen. Je start vanuit huis en gaat met een auto van de NVWA op pad. We werken met een weekrooster zodat je altijd op tijd op de hoogte bent van jouw activiteit. Het kan voorkomen dat je in een week zo’n vijf verschillende locaties bezoekt in jouw regio. Tijdens deze bezoeken is het aan jou om erop toe te zien of aan alle voorwaarden is voldaan.

Geen dag is hetzelfde. Zo kan je de ene dag toezicht houden op de werkwijze bij grote, middelgrote en kleine slachterijen. Dat begint al bij aankomst. Hebben de dieren het transport goed doorstaan? Jij volgt iedere stap in het slachtproces op de voet. De andere ochtend controleer je een levend veetransport, en in de middag maak je exportcertificeringen in orde, keur je dieren in een veeverzamelcentrum of houd je toezicht in een koel- en vrieshuis. Als je constateert dat zaken niet op orde zijn, onderneem je direct actie. Je hebt regelmatig (team)overleg met je collega’s, directie en medewerkers op locatie en met lokale boeren. Je communiceert elke dag met diverse mensen van verschillende disciplines.

Bij de NVWA ontwikkel je jezelf in een prettige werksfeer direct op dag één. We sturen je namelijk niet zomaar het veld in, maar bieden je voor aanvang van je werkzaamheden een uitdagend opleidingsprogramma van zes tot negen maanden. Zo heb jij alle tools en kennis om je werk zo goed mogelijk uit te voeren. En het mooiste is dat je vanaf dag één dat je bij ons in opleiding bent, al betaald wordt. Bij de NVWA zien wij ook het belang dat je als Toezichthoudend dierenarts een gezonde balans in werk en privé ervaart.

Functie-eisen

 • Je hebt een in Nederland erkend wo-diploma Diergeneeskunde.
 • Je staat stevig in je schoenen, treedt standvastig op namens de NVWA en houdt in spannende situaties je rug recht.
 • Je beschikt over goede schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden. Voor anderstaligen: je beheerst minimaal B2 niveau. Nederlands aantoonbaar door het diploma Staatsexamen Nt2 Programma II.
 • Je beschikt over een goede oordeelsvorming, kunt hoofd- van bijzaken scheiden en snel beslissingen nemen als dat nodig is.
 • Je bent in het bezit van rijbewijs B.

Competenties

 • Overtuigingskracht
 • Stressbestendigheid
 • Plannen en organiseren
 • Handhaven en samenwerken

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau:
schaal 11
Maandsalaris: Min €3.279 – Max. €5.039 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
Minimaal aantal uren per week: 24
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Waar kom je te werken?

De NVWA is een betrokken, sociale werkgever die actief is in een groot en maatschappelijk speelveld. Ons werk als toezichthouder staat in het centrum van de belangstelling. Media, politiek, bedrijfsleven en de Nederlandse burgers volgen ons werk kritisch. Bij de NVWA doe je werk met maatschappelijk belang, jouw werk heeft impact op de veiligheid van voedsel, producten, de gezondheid van planten en dieren en het dierenwelzijn in Nederland.

Wat bieden wij jou?

 • Een inwerkprogramma dat past bij jouw functie.
 • Ruime opleidings- en/of coaching mogelijkheden voor jouw verdere professionele ontwikkeling.
 • Waar de functie het toelaat bieden we jou de ruimte om tijd- en plaats onafhankelijk te werken.
 • Er heerst een prettige werksfeer binnen de verschillende locaties en het hoofdkantoor is gevestigd op loopafstand van het Centraal Station in Utrecht.
 • Regelmatig leuke activiteiten met je collega’s, zoals onze (inmiddels legendarische) pub-quiz!

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • De sollicitaties worden volgens geldende afspraken in beschouwing genomen, waaronder de CAO Rijk- en NVP-sollicitatiecode.
 • Voor werken bij de NVWA is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.
 • Betreft het een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd en heb je (nog) geen vast dienstverband als rijksambtenaar, dan start je (in beginsel), ter beoordeling van je geschiktheid, met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd.
 • Geef duidelijk in je curriculum vitae aan dat je aan de gevraagde opleidingseisen voldoet.
 • De selectiecommissie kan referenties inwinnen, maar zal dit altijd vooraf met jou afstemmen.
 • Een online screening via bijvoorbeeld zoekmachines of sociale media, kan onderdeel zijn van het selectieproces.
 • Een competentietest en/of een assessment kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure.
 • Een uitgebreide screening A of B door de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD), kan een vereiste zijn voor een aantal functies bij de NVWA (o.a. bij de IOD).
 • Wil je starten in het opleidingstraject van 1 november 2021? Dan nodigen we je graag uit te solliciteren vóór 1 september 2021. Stel je sollicitatie niet uit tot het laatste moment. Maar reageer direct! Dit is de laatste opleidingsgroep voor 2021.
 • Een meeloopdag en een potentieel assessment zijn onderdeel van de selectieprocedure. De uitslag van het assessment wordt gebruikt als advies voor de selectiecommissie en is dus niet bindend.
 • Het dienstverband is minimaal voor drie dagen (24 uur) en maximaal vijf dagen (36 uur), waarbij vier keer negen uur werken mogelijk is.
 • Je krijgt in eerste instantie een contract voor de periode van twee jaar.
 • Bij aanstelling start je in aanloopschaal 10. Bij goed functioneren, afronding van de opleiding en een goede beoordeling wordt dit omgezet arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd en stroom je door naar schaal 11.
 • Wil je minder dan 24 uur voor de NVWA werken of bijvoorbeeld als zzp-er aan de slag als toezichthoudend dierenarts? Neem dan contact op met Flexvet of Vetwork, zie: www.flexvet.nl of www.vetwork.nl voor de actuele vacatures als practitioner.
 • Wil je graag meer weten over deze vacature vertelt door 3 dierenartsen van de NVWA? Meld je dan nu aan voor deze online sessie op maandag 5 juli van 14.00 tot 16.00 uur, door je naam en email adres te mailen naar evenementen@nvwa.nl.

Het sollicitatieproces

 • Je kunt solliciteren t/m 31 augustus 2021. Stel je sollicitatie niet uit tot het laatste moment. Maar reageer direct.
 • De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 6 en 7 september 2021.
 • De meeloopdag staat gepland op 8, 9 en 10 september 2021. Tijdens de meeloopdag kun je een goede indruk krijgen van de werkzaamheden en leer je direct je nieuwe collega’s kennen.
 • Het assessment vindt plaats van 13 t/m 17 september van dit kalenderjaar.
 • Het arbeidsvoorwaardengesprek vindt plaats in week 38 en 39 van dit kalenderjaar.
 • Instroom opleiding is op maandag 1 november 2021.

Uiteraard wordt gedurende het gehele proces rekening gehouden met de dan geldende COVID-19 maatregelen.

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure of werkzaamheden als dierenarts bij de NVWA kun je contact opnemen met Tobias Bakker. Voor inhoudelijke vragen over de vacature zal Tobias je in contact brengen met de juiste persoon.

Naam: dhr. T.F. (Tobias) Bakker, recruiter
Tel. 06- 15462448 of per mail: t.f.bakker@nvwa.nl

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Digitaal solliciteren
Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.


Rijksoverheid

Rijksoverheid

Soort bedrijf: Recruiter
Medewerkers: 21-50 personen
Contactpersoon:
Afdeling HR
Website: bekijk website
SBB Leerbedrijf: Nee
Adres:
Catharijnesingel 59
3511 GG Utrecht
Nederland

Solliciteren?

Login met je Mijn VetJobs account


Account aanmaken bij Mijn VetJobs

Binnen een paar minuten klaar om te solliciteren of een vacature te plaatsen.

Account aanmaken