Ervaren Toezichthoudend Dierenarts

Functie: Ervaren Toezichthoudend Dierenarts
Dienstverband:   Fulltime / Parttime
Ervaring: Minimaal 2 jaar
Vacaturenr: 2523

Ervaren Toezichthoudend Dierenarts Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA)

Functieomschrijving
Als Ervaren Toezichthoudend Dierenarts wil jij jouw schat aan (praktijk)ervaring graag inzetten in een baan die er echt toe doet. Balans in werk en privé is belangrijk voor je, evenals het samenwerken met vakgenoten en onderdeel uitmaken van een fijn team. Je wil een bijdrage leveren aan de voedselveiligheid, het dierenwelzijn en de gezondheid van dieren in Nederland. Als Toezichthoudend Dierenarts bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) maak jij impact!

Bij de NVWA sta je er nooit alleen voor. Als onderdeel van een professioneel team is er altijd iemand die jou kan ondersteunen, helpen en uitdagen om het beste uit jezelf te halen. Samen zorgen we bovendien voor een werk-privé balans die helemaal bij jou past.

Wij zijn op zoek naar Toezichthoudend Dierenartsen in heel Nederland!

Wat ga je doen?
Als Toezichthoudend Dierenarts is jouw belangrijkste taak om mens en dier te beschermen. Het is een brede inhoudelijke baan met veel afwisseling waarin je werk ertoe doet. Omdat jij het verschil maakt voor de gezondheid van dieren, het dierenwelzijn en de voedselveiligheid in Nederland. Jouw werkdag start vanuit huis. Met een auto die de NVWA voor jou persoonlijk beschikbaar stelt, ga je op pad. We werken met een weekrooster zodat je altijd op tijd op de hoogte bent van jouw activiteit. Wekelijks bezoek je gemiddeld drie tot vijf verschillende locaties in jouw regio. Tijdens deze bezoeken zie jij erop toe dat aan alle voorwaarden is voldaan die de wet- en regelgeving voorschrijft.

Je hebt een afwisselende baan waarin geen dag hetzelfde is. De ene dag houd je toezicht op de werkwijze bij grote, middelgrote en kleine slachterijen, terwijl je de andere dag levend veetransport controleert in de ochtend en in de middag exportcertificeringen in orde maakt, dieren in een veeverzamelcentrum keurt of toezicht houdt in een koel- en vrieshuis. Jouw inspectiewerk begint direct bij aankomst op locatie. Je kijkt of de dieren het transport goed hebben doorstaan en volgt iedere stap in het slachtproces op de voet. Indien je constateert dat zaken niet op orde zijn, onderneem je direct actie.

Je hebt regelmatig (team)overleg met je collega’s, directie en medewerkers op locatie en met lokale boeren. Je communiceert elke dag met diverse mensen van verschillende disciplines.

Bij de NVWA ontwikkel je jezelf vanaf dag een in een prettige werksfeer. We sturen je niet zomaar op pad, maar bieden je voor aanvang van je werkzaamheden een uitdagend opleidingsprogramma van zes tot negen maanden, afhankelijk van jouw kennis en ervaring. Zo heb jij alle tools en kennis in huis om je werk goed uit te voeren. En het mooiste is dat je vanaf dag een dat je bij ons in opleiding bent, betaald wordt. Bij de NVWA zorgen we daarnaast voor een balans in werk en privé die past bij jouw situatie en wensen.

De eerste gesprekken voor de rol van Toezichthoudend Dierenarts zullen plaatsvinden op 8, 9 of 10 maart. Onderdeel van de selectie procedure zal een assessment zijn, deze zal worden afgenomen op locatie op 16 of 17 maart.

Afsluitend houden we arbeidsvoorwaardengesprekken, deze zullen voor regio Zuid plaatsvinden op 28 maart tussen 9:00 en 12:00 uur en voor regio Noord op 29 maart tussen 13:00 en 16:00 uur.

We waarderen het zeer als je rekening houdt met deze data, dan zorgen wij dat het proces zo soepel mogelijk verloopt. De nieuwe lichting Toezichthoudend Dierenartsen starten in mei 2023.

Meer weten?
Met regelmaat vertellen onze collega Toezichthoudend Dierenartsen met passie over hun werk. Dit doen zij online tijdens Vets Online. Via NVWA Vets Online.

Functie-eisen

 • Je hebt al enkele jaren ervaring als dierenarts en hebt een in Nederland erkend wo-diploma Diergeneeskunde.
 • Je staat stevig in je schoenen, treedt standvastig op namens de NVWA en houdt in spannende situaties je rug recht.
 • Je beschikt over goede schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden. Voor anderstaligen: je beheerst minimaal B2 niveau. Nederlands aantoonbaar door het diploma Staatsexamen Nt2 Programma II.
 • Je beschikt over een goede oordeelsvorming, kunt hoofd- van bijzaken scheiden en snel beslissingen nemen als dat nodig is.
 • Je bent in het bezit van rijbewijs B.

Competenties

 • Overtuigingskracht
 • Stressbestendigheid
 • Plannen en organiseren
 • Handhaven en samenwerken

Arbeidsvoorwaarden Salarisniveau: schaal 11
Maandsalaris: Min €3.503 – Max. €5.343 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
Minimaal aantal uren per week: 24
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Waar kom je te werken? De NVWA is een betrokken, sociale werkgever die actief is in een groot en maatschappelijk speelveld. Ons werk als toezichthouder staat in het centrum van de belangstelling. Media, politiek, bedrijfsleven en de Nederlandse burgers volgen ons werk kritisch. Bij de NVWA doe je werk met maatschappelijk belang, jouw werk heeft impact op de veiligheid van voedsel, producten, de gezondheid van planten en dieren en het dierenwelzijn in Nederland.

Wat bieden wij jou?

 • Een inwerkprogramma dat past bij jouw functie met begeleiding van ervaren collega’s.
 • Ruime opleidings- en/of coaching mogelijkheden voor jouw verdere professionele ontwikkeling.
 • Waar de functie het toelaat bieden we jou de ruimte om tijd- en plaats onafhankelijk te werken.
 • Er heerst een prettige werksfeer binnen de verschillende locaties en het hoofdkantoor is gevestigd op loopafstand van het Centraal Station in Utrecht.
 • Regelmatig leuke activiteiten met je collega’s, zoals de (inmiddels legendarische) pub-quiz!
 • Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • De sollicitaties worden volgens geldende afspraken in beschouwing genomen, waaronder de CAO Rijk- en NVP-sollicitatiecode.
 • Voor werken bij de NVWA is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.
 • Betreft het een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd en heb je (nog) geen vast dienstverband als rijksambtenaar, dan start je (in beginsel), ter beoordeling van je geschiktheid, met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd.
 • Geef duidelijk in je curriculum vitae aan dat je aan de gevraagde opleidingseisen voldoet.
 • De selectiecommissie kan referenties inwinnen, maar zal dit altijd vooraf met jou afstemmen.
 • Een online screening via bijvoorbeeld zoekmachines of sociale media, kan onderdeel zijn van het selectieproces.
 • Een competentietest en/of een assessment kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure.
 • Een uitgebreide screening A of B door de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD), kan een vereiste zijn voor een aantal functies bij de NVWA (o.a. bij de IOD).

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren? Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.


Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Soort bedrijf : Overheid
Medewerkers: Meer dan 50 personen
Contactpersoon :
Afdeling HR
Adres:
-
3511 GG Utrecht
Nederland

Bekijk alle vacatures van Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Solliciteren?

Login met je Mijn VetJobs account


Account aanmaken bij Mijn VetJobs

Binnen een paar minuten klaar om te solliciteren of een vacature te plaatsen.

Account aanmaken