Inspecteur Coördinator Diergeneesmiddelen

Functie: Inspecteur Coördinator Diergeneesmiddelen
Dienstverband:   Fulltime
Ervaring: Minimaal 2 jaar
Vacaturenr: 2023

Inspecteur Coördinator Diergeneesmiddelen
Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA)

Functie¬omschrijving
Ben jij de verbinder die het leuk vindt om een coördinerende rol binnen een inspectieteam te vervullen? Krijg jij energie van samenwerken? Heb jij ervaring als Inspecteur in de buitendienst en heb je affiniteit met Diergeneesmiddelen, Diervoeders en/of Dierlijke bijproducten? Dan is deze functie als Inspecteur Coördinator Diergeneesmiddelen echt iets voor jou!

Als Inspecteur Coördinator Diergeneesmiddelen kom je te werken binnen de directie Handhaven, op de afdeling Inspectie Dier, in het team Diergeneesmiddelen. Het team wordt nog uitgebreid de komende jaren en bestaat (straks) uit ongeveer 17 collega’s. Samen zorgen jullie ervoor dat het toezicht binnen de domeinen Diergeneesmiddelen, Diervoeder en Dierlijke bijproducten volgens de jaarplannen wordt uitgevoerd.

Wat ga je doen?
Als Inspecteur Coördinator Diergeneesmiddelen heb je een coördinerende rol in het inspectieteam met betrekking tot het uitvoeren van deze jaarplannen. Je bent de spil van de handhavingsregie voor jouw domein(en). Je coördineert de input op de handhavingsplannen, projectplannen en projectprotocollen vanuit jouw team. Je hebt een verbindende rol richting Regie & Expertise en Strategie. Door jouw ervaring met inspectiewerk en de input die je ophaalt vanuit de inspecteurs in jouw team weet je jouw team goed te vertegenwoordigen en zorg je voor uitvoerbare en haalbare plannen en werkbare protocollen. Je hebt veel contact met Regie & Expertise om af te stemmen wat jouw team gaat doen op het gebied van inspecties binnen het domein, wanneer we het gaan doen en hoe we de inspecties gaan uitvoeren. Bij nieuwe projecten neem jij het voortouw in het coördineren van de uitvoering, je initieert startdagen en kennisbijeenkomsten.

Je bent een expert op jouw domein(en) en je hebt aangetoond dat je nieuwe kennis snel eigen kunt maken. Je weet te allen tijde goed wat er speelt binnen je domeinen. Maatschappelijke ontwikkelingen die invloed kunnen hebben op de jaarplannen overweeg jij zorgvuldig en je geeft advies over de rol van de NVWA. Je neemt deel aan internationale werkgroepen om operationele handhavingsvraagstukken te bespreken. Je stemt af met binnen- en buitenlandse medehandhavers over specifieke zaken. Om de verbinding met de praktijk niet te verliezen doe je zelf regelmatig inspecties of ga je mee op inspecties.

Daarnaast ben je aanwezig met Regie & Expertise bij interne inhoudelijke domeinoverleggen, overleggen met stakeholders en de sector. Zo kan je bijvoorbeeld gevraagd worden om een overleg bij te wonen om NGO’s of medetoezichthouders te informeren of te woord te staan. Je helpt daarnaast bij het beantwoorden van Kamervragen door inhoudelijke informatie aan te leveren vanuit de inspectiepraktijk. Ook fungeer je als een paar extra oren en ogen voor de teamleider die het team inspecteurs aanstuurt. Je hebt een poortwachter functie als het gaat om het nemen van besluiten in prioriteiten en adviseert hierover richting de teamleider.

Functie-eisen
Vindt het leuk om zaken te regelen en voor elkaar te krijgen. Je pikt snel signalen binnen het team op en gebruikt deze om het werk te verbeteren. Je brengt verandering en innovatie en weet je collega’s daarin mee te nemen. Je bent in staat om het overzicht te bewaken op alle zaken die spelen binnen jouw domein. Je bent in staat een adviesrol op je te nemen met betrekking tot politieke en maatschappelijke dilemma’s.

Daarnaast zien wij graag het volgende:

 • HBO werk- en denkniveau.
 • Aantoonbare affiniteit met de domeinen Diergeneesmiddelen, Diervoeders en / of Dierlijke bijproducten.
 • Ervaring met het doen van inspecties.
 • Kennis van de Nederlandse en de Engelse taal in woord en geschrift.
 • Kennis van de Duitse taal is een pré.
 • Een geldig rijbewijs B.

Competenties:

 • Oordeelsvorming
 • Organisatiesensitiviteit
 • Overtuigingskracht
 • Plannen-en-organiseren

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau: schaal 11
Maandsalaris: Min €3.344 – Max. €5.139 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
Minimaal aantal uren per week: 33
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Waar kom je te werken?
De NVWA is een betrokken, sociale werkgever die actief is in een groot en maatschappelijk speelveld. Ons werk als toezichthouder staat in het centrum van de belangstelling. Media, politiek, bedrijfsleven en de Nederlandse burgers volgen ons werk kritisch. Bij de NVWA doe je werk met maatschappelijk belang, jouw werk heeft impact op de veiligheid van voedsel, producten, de gezondheid van planten en dieren en het dierenwelzijn in Nederland.

Wat bieden wij jou?

 • Een inwerkprogramma dat past bij jouw functie.
 • Ruime opleidings- en/of coaching mogelijkheden voor jouw verdere professionele ontwikkeling.
 • Waar de functie het toelaat bieden we jou de ruimte om tijd- en plaats onafhankelijk te werken.
 • Er heerst een prettige werksfeer binnen de verschillende locaties en het hoofdkantoor is gevestigd op loopafstand van het Centraal Station in Utrecht.
 • Regelmatig leuke activiteiten met je collega’s, zoals onze (inmiddels legendarische) pub-quiz!

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • De sollicitaties worden volgens geldende afspraken in beschouwing genomen, waaronder de CAO Rijk- en NVP-sollicitatiecode.
 • Voor werken bij de NVWA is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.
 • Betreft het een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd en heb je (nog) geen vast dienstverband als rijksambtenaar, dan start je (in beginsel), ter beoordeling van je geschiktheid, met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd.
 • Geef duidelijk in je curriculum vitae aan dat je aan de gevraagde opleidingseisen voldoet.
 • De selectiecommissie kan referenties inwinnen, maar zal dit altijd vooraf met jou afstemmen.
 • Een online screening via bijvoorbeeld zoekmachines of sociale media, kan onderdeel zijn van het selectieproces.
 • Een competentietest en/of een assessment kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure.
 • Een uitgebreide screening A of B door de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD), kan een vereiste zijn voor een aantal functies bij de NVWA (o.a. bij de IOD).

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Digitaal solliciteren
Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.


Rijksoverheid

Rijksoverheid

Soort bedrijf: Recruiter
Medewerkers: 21-50 personen
Contactpersoon:
Afdeling HR
Website: bekijk website
SBB Leerbedrijf: Nee
Adres:
Catharijnesingel 59
3511 GG Utrecht
Nederland

Solliciteren?

Login met je Mijn VetJobs account


Account aanmaken bij Mijn VetJobs

Binnen een paar minuten klaar om te solliciteren of een vacature te plaatsen.

Account aanmaken