Inspecteur Specialist Vervoer Dierenwelzijn

Functie: Inspecteur Specialist Vervoer Dierenwelzijn
Dienstverband:   Fulltime
Ervaring: Minimaal 2 jaar
Vacaturenr: 2308

Inspecteur Specialist Vervoer Dierenwelzijn Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit (NVWA)

Functieomschrijving
Ben jij de specialist, die het leuk vindt om een spilfunctie te hebben binnen het domein Vervoer Dierenwelzijn? Lukt het je om nieuwe kennis je snel eigen te maken? Krijg jij energie van samenwerken? Heb jij ervaring als inspecteur in de buitendienst en affiniteit met deze domeinen? Dan is deze functie als Inspecteur Specialist Vervoer Dierenwelzijn (DWZ) echt iets voor jou!

Als Inspecteur Specialist Vervoer DWZ kom je te werken binnen de directie Handhaven, divisie Inspectie, binnen de afdeling Dier, op het domein Vervoer DWZ. Binnen dit team wordt het toezicht op dit domein volgens de jaarplannen uitgevoerd.

Wat ga je doen? Als Inspecteur Specialist Vervoer DWZ heb je een specialistische rol in het inspectieteam. Het team voert inspecties uit op het gebied van vervoer van dieren, vlees en dierlijke bijproducten. De inspecties vinden plaats tijdens verkeerscontroles, bij slachthuizen of verzamelcentra van vee, op markten waar vee wordt verzameld. Verder word toezicht gehouden op vervoer van dieren tijdens hitte of koude periodes en worden onderzoeken gedaan naar transport van kwetsbare dieren. Je neemt het voortouw bij complexe inspecties, schrijft projectplannen en voert deze plannen samen met de inspecteurs uit. Je neemt hierbij de rol van projectleider op je. Door jouw uitvoerige kennis op het domein fungeer je als inhoudelijke vraagbaak bij vaktechnische vragen van de inspecteurs, de Inspecteur Coördinator en de teamleider.

Voor het reguliere inspectiewerk regel je opleidings- en startdagen onder coördinatie van de Inspecteur Coördinator. Hierin heb je een uitvoerende rol. Je instrueert (nieuwe) inspecteurs en organiseert kennisbijeenkomsten. Je bent een echte spin in het web tussen de inspecteurs, Inspecteur Coördinator en de teamleider. Samen met de Inspecteur Coördinator bewaak je de kwaliteit van het werk en ontwikkel je uitvoerbare en haalbare (project) plannen en werkbare protocollen en voert het gesprek over de uitvoering van inspecties. Je bent betrokken bij het opstellen van inspectieplannen na analyse van bevindingen. Je levert een belangrijke bijdrage aan voorstellen voor projecten in het kader van risicogericht inspecteren. Hierdoor draag je eraan bij, dat de NVWA impactvol, gestructureerd en doordacht handhaaft.

Door jouw ervaring met inspectiewerk en de input die je ophaalt vanuit de inspecteurs in jouw team, weet je wat er in het werkveld en in de teams speelt. Je weet jouw team goed te vertegenwoordigen tijdens overleggen. Naast het geven van input bij inhoudelijke overleggen, verzorg je het maandelijkse vaktechnische overleg. Ook zoek je externe afstemming met toezichtpartners binnen jouw domein. Samen met de andere Inspecteur Specialist en Inspecteur Coördinator lever je een belangrijke bijdrage aan het tot stand komen van inspectieplannen. Hierbij stem je af met collega’s van de afdelingen Regie & Expertise en Strategie.

Functie-eisen
Je bent een ervaren inspecteur, die met de voeten in de klei staat. Je doorziet complexe dossiers en hebt een goed oog voor gevolgen, die ontwikkelingen en beslissingen hebben op de context van het maatschappelijke speelveld. In stressvolle situaties ben je in staat het hoofd koel te houden. Je houdt ervan om zaken te regelen en kennis te delen over jouw vakgebied. Ook als het lang duurt om dingen voor elkaar te krijgen, blijf je volhardend en toon je initiatief. Signalen uit het team pik je op en je gebruikt deze om het werk te verbeteren. Je werkt graag samen en voelt je verantwoordelijk voor het goede resultaat. Wanneer het nodig is, schroom je niet om mensen aan te spreken. Je weet anderen te enthousiasmeren, inhoudelijk te begeleiden en op te leiden. Je staat graag in de spotlight en durft je kwetsbaar op te stellen. Bij voorkeur ben je woonachtig in de regio Limburg, Brabant, Noord of Zuid Holland, Utrecht of Gelderland.

Daarnaast zien wij graag het volgende:

 • HBO werk- en denkniveau.
 • Aantoonbare affiniteit met het domein.
 • Ervaring met het uitvoeren van inspecties.
 • Ervaring met het opzetten van projecten.
 • Verbindende kwaliteiten.
 • Een geldig rijbewijs B.

Competenties:

 • Oordeelsvorming
 • Organisatiesensitiviteit
 • Overtuigingskracht
 • Plannen-en-organiseren

Arbeidsvoorwaarden Salarisniveau: schaal 10
Maandsalaris: Min €2.811 – Max. €4.519 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Waar kom je te werken? De NVWA is een betrokken, sociale werkgever die actief is in een groot en maatschappelijk speelveld. Ons werk als toezichthouder staat in het centrum van de belangstelling. Media, politiek, bedrijfsleven en de Nederlandse burgers volgen ons werk kritisch. Bij de NVWA doe je werk met maatschappelijk belang, jouw werk heeft impact op de veiligheid van voedsel, producten, de gezondheid van planten en dieren en het dierenwelzijn in Nederland.

Wat bieden wij jou?

 • Een inwerkprogramma dat past bij jouw functie met begeleiding van ervaren collega’s.
 • Ruime opleidings- en/of coaching mogelijkheden voor jouw verdere professionele ontwikkeling.
 • Waar de functie het toelaat bieden we jou de ruimte om tijd- en plaats onafhankelijk te werken.
 • Een prettige werkomgeving met als hoofdkantoor Utrecht op loopafstand van het Centraal Station.
 • Regelmatig leuke activiteiten met je collega’s, zoals onze (inmiddels legendarische) pub-quiz!
 • Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • De sollicitaties worden volgens geldende afspraken in beschouwing genomen, waaronder de CAO Rijk- en NVP-sollicitatiecode.
 • Voor werken bij de NVWA is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.
 • Betreft het een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd en heb je (nog) geen vast dienstverband als rijksambtenaar, dan start je (in beginsel), ter beoordeling van je geschiktheid, met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd.
 • Geef duidelijk in je curriculum vitae aan dat je aan de gevraagde opleidingseisen voldoet.
 • De selectiecommissie kan referenties inwinnen, maar zal dit altijd vooraf met jou afstemmen.
 • Een online screening via bijvoorbeeld zoekmachines of sociale media, kan onderdeel zijn van het selectieproces.
 • Een competentietest en/of een assessment kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure.
 • Een uitgebreide screening A of B door de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD), kan een vereiste zijn voor een aantal functies bij de NVWA (o.a. bij de IOD).

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren? Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit (NVWA) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.


Rijksoverheid

Rijksoverheid

Soort bedrijf : Recruiter
Medewerkers: 21-50 personen
Contactpersoon :
Afdeling HR
Website: bekijk website
Adres:
Catharijnesingel 59
3511 GG Utrecht
Nederland

Bekijk alle vacatures van Adver-Online

Solliciteren?

Login met je Mijn VetJobs account


Account aanmaken bij Mijn VetJobs

Binnen een paar minuten klaar om te solliciteren of een vacature te plaatsen.

Account aanmaken