Inspirerende Managers

Functie: Inspirerende Managers
Dienstverband:   Fulltime
Ervaring: Minimaal 2 jaar
Vacaturenr: 2395

Inspirerende Managers Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit (NVWA)

Functieomschrijving
Vanwege het vertrek van twee collega’s en een uitbreiding van het aantal teams later dit jaar zijn wij op zoek naar vier inspirerende teamleiders voor onze directie Keuren. Als leidinggevende zorg jij dat je team draait als een geoliede machine. Je hebt hart voor mensen en haalt je werkplezier uit het coachen, sturen en begeleiden van je team en het behalen van resultaten van je afdeling.

De teamleiders die wij zoeken gaan werken binnen de divisie Veterinair & Import of de divisie Ontwerp & Dienstverlening. Deze laatste divisie heeft als doelstelling het ontwerpen en voorbereiden van de keuringswerkzaamheden en de analyse en evaluatie van de realisatie. Hierbij worden de resultaten en kwaliteit van de inspectieresultaten besproken met de uitvoering in de divisie Veterinair & Import.
Deze divisie is verantwoordelijk voor de uitvoering van (veterinaire) keuringen en de beoordeling van zowel levende dieren als (partijen) geslacht vlees met als doel deze in de handel te kunnen brengen binnen de Europese Unie (EU), te kunnen exporteren buiten de EU of deze vanuit derde landen te kunnen importeren in Nederland en de EU. Daarnaast wordt toezicht gehouden op de naleving van regelgeving bij bedrijven en op locaties, waar nodig in samenwerking met andere toezichthouders of overheden. Als teamleider binnen de divisie Veterinair & Import geef je leiding aan Toezichthoudende Dierenartsen en Inspecteurs. Binnen de divisie Ontwerp & Dienstverlening gaat het om een team van (senior) Inspecteurs. De teams van beide divisies spelen niet alleen een cruciale rol in slachthuizen en de vleesverwerkende industrie, maar ook op exportverzamelplaatsen, de havens en op Schiphol. De gezondheid van dieren, voedselveiligheid en dierenwelzijn is onze focus en geeft onze medewerkers de motivatie voor hun belangrijke werk.

En jij? Jij bent als teamleider de grootste supporter van deze gedreven professionals.

Wat ga je doen?
Als teamleider stuur je zo’n 15 tot 25 gedreven professionals aan die dagelijks keuringen voorbereiden en doen, toezicht houden of bezig zijn met analyses, evaluaties en kwaliteitsverbetering. Medewerkers werken zelfstandig en hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel, waarbij jij zorgt dat je geregeld met ze in contact bent. Je bent voortdurend bezig om processen te verbeteren of medewerkers te faciliteren, zodat zij hun werk (nog) beter kunnen doen. Je stuurt, coacht en begeleidt vanuit een helder perspectief op de toekomst en neemt je team mee bij het inslaan van nieuwe wegen. Naast je eigen team, maak je onderdeel uit van het managementteam van je afdeling. Samen met je collega teamleiders richten jullie je op team-overstijgende zaken en de tactisch strategische doelen van de directie Keuren en de NVWA. In dit afdelingsteam breng je punten in die voor je eigen team van belang zijn en werk je samen met collega teamleiders aan afdelingsbrede onderwerpen. Zo heeft elke teamleider een aantal specifieke portefeuilles die hij/zij voor de hele afdeling oppakt. Samen ben je verantwoordelijk voor de resultaten van de afdeling en vervang je elkaar bij afwezigheid. Verbinding maken en samenwerken is daarom een belangrijk kenmerk van je functie als teamleider.

Heb jij een brede blik, affiniteit met de sector en ervaring als leidinggevende? Dan is deze functie iets voor jou. Welk team spreekt jou het meest aan?

Teams Veterinaire Keuring en Exportcertificering
In de teams veterinaire keuring en exportcertificering geef je leiding aan gemiddeld 20 medewerkers die keuren en toezicht houden op slachthuizen en de vleesverwerkende industrie. Daarnaast wordt toezicht gehouden op het proces van export van dieren en certificering van vlees.

Teams Importkeuring
De teams van de afdeling Importkeuring verrichten de controles op documenten en de materiële import van veterinaire producten, levensmiddelen, diervoeders en consumentenproducten met een dierlijke achtergrond. De werkzaamheden vinden voor het grootste deel plaats bij de internationale (lucht)havens. Ook houden zij toezicht op de import van levende dieren, op passagiersbagage en op de in-, op- en uitslag van niet EU-waardige veterinaire producten.

Team Uniformiteit
Dit team heeft als doelstelling het keuren en toezicht te uniformeren; een onderwerp dat geregeld in de politieke en maatschappelijke aandacht staat. Het team ondersteunt daarom de collega’s bij de implementatie van de werkvoorschriften en heeft daarbij een coachende en faciliterende rol. Dit begint al bij het inwerken en opleiden van nieuwe collega’s. Het team analyseert inspectiegegevens en de mate van uniformiteit, zodat erop bijgestuurd kan worden. Leden van dit team nemen deel aan de overleggen in de uitvoering, waarin zij naast de overzichten, reflecteren op de dynamiek van het toezichtswerk. De samenwerking met deze teams is daarom cruciaal. De richtlijnen moeten bovendien een algemene geldigheid hebben en tegelijkertijd uitvoerbaar zijn, zodat de toezichthouders niet in de regels verstrikt raken. Dat vraagt wat van dit team en de samenwerking met de uitvoering.

Functie-eise****n
Als teamleider geef je leiding door richting, rust en aandacht te bieden. Je communiceert vlot en helder op verschillende niveaus en maakt makkelijk contact met je omgeving. Je hebt een antenne voor wat er in je omgeving en in de organisatie omgaat. Verder schakel je snel tussen inhoud, proces, mens en organisatie en ben je in staat om team-overstijgend te denken en doen. Van jou wordt verwacht dat je meer dan algemene interesse hebt in het werkveld van de teams en de directie Keuren. Je herkent je in onze kernwaarden betrouwbaar, transparant, onafhankelijk en professioneel en laat dat zien in houding en gedrag.

Daarnaast zien wij graag het volgende:

 • WO werk- en denk niveau, bij voorbeeld door een afgeronde opleiding.
 • Aantoonbare ervaring e/o affiniteit met de veterinaire sector.
 • Leidinggevende ervaring als teamleider en/of manager aan zelfstandig werkende professionals.
 • Bij voorkeur ervaring in een organisatie, die toezicht houdt e/o met logistieke processen te maken heeft.

Competenties:

 • Aansturen groep
 • Ontwikkelen medewerkers
 • Netwerken
 • Reflecteren

Arbeidsvoorwaarden Salarisniveau: schaal 12
Maandsalaris: Min €4.092 – Max. €6.045 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden Waar kom je te werken?
De NVWA is een betrokken, sociale werkgever die actief is in een groot en maatschappelijk speelveld. Ons werk als toezichthouder staat in het centrum van de belangstelling. Media, politiek, bedrijfsleven en de Nederlandse burgers volgen ons werk kritisch. Bij de NVWA doe je werk met maatschappelijk belang, jouw werk heeft impact op de veiligheid van voedsel, producten, de gezondheid van planten en dieren en het dierenwelzijn in Nederland.

Wat bieden wij jou?

 • Een inwerkprogramma dat past bij jouw functie met begeleiding van ervaren collega’s.
 • Ruime opleidings- en/of coaching mogelijkheden voor jouw verdere professionele ontwikkeling.
 • Waar de functie het toelaat bieden we jou de ruimte om tijd- en plaats onafhankelijk te werken.
 • Een prettige werkomgeving met als hoofdkantoor Utrecht op loopafstand van het Centraal Station.
 • Regelmatig leuke activiteiten met je collega’s, zoals onze (inmiddels legendarische) pub-quiz!
 • Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • Geef in je brief aan of je voorkeur hebt voor één of meer van de genoemde teams.
 • De sollicitaties worden volgens geldende afspraken in beschouwing genomen, waaronder de CAO Rijk- en NVP-sollicitatiecode.
 • Voor werken bij de NVWA is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.
 • Betreft het een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd en heb je (nog) geen vast dienstverband als rijksambtenaar, dan start je (in beginsel), ter beoordeling van je geschiktheid, met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd.
 • Geef duidelijk in je curriculum vitae aan dat je aan de gevraagde opleidingseisen voldoet.
 • De selectiecommissie kan referenties inwinnen, maar zal dit altijd vooraf met jou afstemmen.
 • Een online screening via bijvoorbeeld zoekmachines of sociale media, kan onderdeel zijn van het selectieproces.
 • Een competentietest en/of een assessment kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure.
 • Een uitgebreide screening A of B door de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD), kan een vereiste zijn voor een aantal functies bij de NVWA (o.a. bij de IOD).
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Overige contactpersonen voor vragen over deze vacature zijn:

Naam: drs. T.K. Rasi, afdelingshoofd (a.i.) Kwaliteit en Uniformering
Telefoonnummer: 088 223 2184

Naam: P. I. Verbaas, afdelingshoofd Importkeuring
Telefoonnummer: 088-2231068

Solliciteren?
Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit (NVWA) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande solliciteerknop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.


Rijksoverheid

Rijksoverheid

Soort bedrijf : Recruiter
Medewerkers: 21-50 personen
Contactpersoon :
Afdeling HR
Website: bekijk website
Adres:
Catharijnesingel 59
3511 GG Utrecht
Nederland

Bekijk alle vacatures van Adver-Online

Solliciteren?

Login met je Mijn VetJobs account


Account aanmaken bij Mijn VetJobs

Binnen een paar minuten klaar om te solliciteren of een vacature te plaatsen.

Account aanmaken