Kwaliteitsmedewerker

Functie: Kwaliteitsmedewerker
Dienstverband:   Fulltime
Ervaring: Minimaal 2 jaar
Vacaturenr: 2825

Kwaliteitsmedewerker

Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA)

Functieomschrijving
Als kwaliteitsmedewerker ben je van cruciaal belang voor het op peil houden en optimaliseren van de kwaliteitssystemen van de directie Keuren van de NVWA. Met hulp van jouw inzet verhogen we het kwaliteitsbewustzijn binnen Keuren en houden we onze accreditatie op peil. Zo zorgen we ervoor dat we als organisatie toekomstbestendig zijn én blijven bij de uitvoer van de missie van directie Keuren: het beschermen van dierenwelzijn, diergezondheid en voedselveiligheid. Als kwaliteitsmedewerker draag jij hier direct aan bij.

Wij zoeken een gedreven collega die affiniteit heeft met kwaliteitszorg, audits en het opzetten en beheren van ons kwaliteitssysteem. Binnen een hecht team van zeven kwaliteitsmedewerkers en één ondersteunend kwaliteitsmedewerker, werk je actief mee aan het uniformeren van de complete directie Keuren. Je adviseert en ondersteunt het management bij diverse onderwerpen zoals opleiden en inwerken, verbetervoorstellen, borging van resultaten. Alles om de directie Keuren op korte en langere termijn effectiever te maken. Daarbij werken we vanuit vertrouwen in jouw expertise en krijg je naast verantwoordelijkheid ook de ruimte om zelfstandig je werk uit te voeren. Hybride werken is op deze functie van toepassing, wij werken vanuit huis, bezoeken teams op locatie en daar waar nodig ontmoeten we elkaar en andere collega’s op kantoor. Daarnaast bieden we je de mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, bijvoorbeeld door deelname aan bepaalde projecten of het faciliteren van bijscholing of cursussen.

Wat ga je doen?
Als kwaliteitsmedewerker ben je samen met je team verantwoordelijk voor het ondersteunen en adviseren van de Directie Keuren bij het onderhoud en verbeteren van haar kwaliteitsmanagementsysteem. Je helpt de bestaande processen te verbeteren en op accreditatiewaardig niveau te krijgen. Zo werk je ook aan het verhogen van het kwaliteitsbewustzijn binnen de organisatie, met het doel accreditatie te behalen en te behouden volgens de ISO 17020 norm. Hierbij rapporteer je direct aan het afdelingshoofd Kwaliteit en Uniformering. Omdat we met meerdere softwarepakketten werken, is het prettig als je gevoel voor ICT hebt en jezelf systemen makkelijk eigen maakt.

Je belangrijkste wekelijkse taken als kwaliteitsmedewerker zijn:

 • Het kwaliteitsmanagementsysteem beschikbaar en toegankelijk te houden.
 • Knelpunten signaleren (op proces en/of beleid) en verbetervoorstellen doen.
 • Zichtbaar en bereikbaar te zijn voor vragen vanuit de organisatie.
 • Gevraagd en ongevraagd advies geven aan collega’s.
 • Overzicht houden op voortgang en borging van verbeteracties.
 • Sporadisch kan je ook gevraagd worden om documenten en/of berichten omtrent je werk te plaatsen op intra-en internet.

Klinkt deze functie je als muziek in de oren? En herken jij jezelf in het profiel dat wij zoeken? Dan nodigen we je graag uit om te reageren op deze vacature!

Bekijk je deze vacature via een jobboard? Ga dan voor meer informatie over de sluitingsdatum en contactpersonen naar: https://www.werkenvoornederland.nl/vacatures?werkgever=50083 of klik op de link van de werkgever.

Functie-eisen
Je bent een analytisch netwerker die ervan houdt om (complexe) processen te doorgronden en te verbeteren. Daarbij werk je graag samen met collega’s aan een klus. Je staat open voor de mening van anderen en het team- en organisatieresultaat staan voor jou voorop. Daarnaast ben je in staat om met een helikopterperspectief naar de organisatie te kijken. Jij kan teams en personen met elkaar verbinden, zodat processen beter op elkaar aansluiten. Je bent daarnaast creatief in het oplossen van problemen en durft met verbetervoorstellen te komen. En je bent van nature nauwkeurig en vasthoudend in het behalen van doelen, die je vervolgens op een heldere wijze kunt rapporteren, zowel mondeling als schriftelijk.

Daarnaast zien wij graag het volgende:

 • HBO werk- en denkniveau.
 • Een afgeronde opleiding kwaliteit- en procesmanagement op HBO niveau, of je bent bereid die te halen.
 • Kennis van en ervaring met kwaliteit- en procesmanagement is een pré.
 • Kennis van en ervaring met accreditatie op het gebied van ISO 17020 en/of 17025 is een pré.
 • Uitstekende kennis van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Competenties:

 • Analyseren
 • Samenwerken
 • Klantgerichtheid
 • Zelfontwikkeling

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau: schaal 10

Maandsalaris: Min €3.045 – Max. €4.848 (bruto)

Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

Contractduur: 1 jaar

Minimaal aantal uren per week: 32

Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
De NVWA is een betrokken, sociale werkgever die actief is in een groot en maatschappelijk speelveld. Ons werk als toezichthouder staat in het centrum van de belangstelling. Media, politiek, bedrijfsleven en de Nederlandse burgers volgen ons werk kritisch. Bij de NVWA doe je werk met maatschappelijk belang, jouw werk heeft impact op de veiligheid van voedsel, producten, de gezondheid van planten en dieren en het dierenwelzijn in Nederland.

Wat bieden wij jou?

 • Een inwerkprogramma dat past bij jouw functie.
 • Ruime opleidings- en/of coaching mogelijkheden voor jouw verdere professionele ontwikkeling.
 • Waar de functie het toelaat bieden we jou de ruimte om tijd- en plaats onafhankelijk te werken.
 • Er heerst een prettige werksfeer binnen de verschillende locaties en het hoofdkantoor is gevestigd op loopafstand van het Centraal Station in Utrecht.

Bijzonderheden

 • De sollicitaties worden volgens geldende afspraken in beschouwing genomen, waaronder de CAO Rijk- en NVP-sollicitatiecode.
 • Voor werken bij de NVWA is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.
 • Betreft het een vacature met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op vast, dan wordt het vaste contract allereerst voorafgegaan door een jaarcontract. Bij gebleken geschiktheid volgt in beginsel na een jaar omzetting in een vast contract voor onbepaalde tijd.
 • Betreft het een vacature met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op vast, maar heb jij al een vast dienstverband als rijksambtenaar? Dan behoud je dit vast dienstverband.
 • Betreft de vacature in eerste instantie een functie voor bepaalde tijd, dan wordt deze vacature niet opnieuw opengesteld als deze functie vast ingebed kan worden in de organisatie en de (in eerste instantie) tijdelijke vacature vervuld werd door een interne medewerker met een vast dienstverband.
 • Geef duidelijk in je curriculum vitae aan dat je aan de gevraagde opleidingseisen voldoet.
 • De selectiecommissie kan referenties inwinnen, maar zal dit altijd vooraf met jou afstemmen.
 • Een online screening via bijvoorbeeld zoekmachines of sociale media, kan onderdeel zijn van het selectieproces.
 • Een competentietest en/of een assessment kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure.
 • Een uitgebreide screening A of B door de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD), kan een vereiste zijn voor een aantal functies bij de NVWA (o.a. bij de IOD).
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren?
Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren


Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Soort bedrijf : Arbeid
Medewerkers: 21-50 personen
Contactpersoon :
Afdeling HR Rijksoverheid
0235530350
Website: bekijk website
Adres:
Bezuidenhoutseweg 73
2594AC Den Haag
Nederland

Solliciteren?

Login met je Mijn VetJobs account


Account aanmaken bij Mijn VetJobs

Binnen een paar minuten klaar om te solliciteren of een vacature te plaatsen.

Account aanmaken