Manager team Levend Vee

Functie: Manager team Levend Vee
Dienstverband:   Fulltime
Ervaring: Minimaal 2 jaar
Vacaturenr: 1832

Manager team Levend Vee
Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit (NVWA)

Functieomschrijving
Ben jij begaan met het toezichtbeleid van dierenwelzijn en diergezondheid? Vraag jij je af hoe dieren getransporteerd worden van en naar Nederland of hoe ze aan hun einde komen op een slachterij? Wij zijn op zoek naar een coachende leidinggevende die het leuk en uitdagend vindt om een sterk beleidsteam neer te zetten waarin alle neuzen dezelfde kant op wijzen. Ben jij innovatief, resultaat gericht, verbindend en weet jij het beste uit mensen boven te halen? Dan zijn we op zoek naar jou.

Als manager van het team levend vee kom je te werken binnen de directie Keuren, binnen de afdeling Ontwikkeling en Ondersteuning. Het team bestaat uit een twintigtal collega’s en samen zorgen jullie ervoor dat het toezicht op dierenwelzijn bij (internationaal) transport en bij het doden van dieren op slachterijen naar een hoger plan wordt getild. Naast dierenwelzijn is ook diergezondheid een belangrijk aandachtspunt in het team. Hier betreft het, het transport van dieren binnen Europa, het borgen van de diergezondheidstatus van Nederland en het toezicht op erkende inrichtingen die met dieren omgaan.

Er wordt op strategisch-tactisch niveau gewerkt aan de ontwikkeling, de inrichting en de evaluatie van toezicht en keuringswerkzaamheden op genoemde terreinen. Hiermee beweeg je je op het scharnierpunt tussen beleid en uitvoering met thema’s die vaak in de maatschappelijke en politieke belangstelling staan.

Naast de inhoudelijke focus is er een aantal collega’s betrokken bij bredere thema’s zoals data-analyse, ICT en programmering, een ander belangrijk speerpunt binnen Keuren. Er wordt gewerkt aan de kwaliteit en verbetering van deze werkprocessen en de ontwikkeling van gerelateerde informatieproducten.

Wat ga je doen?
Als manager van het team Levend Vee heb je een visie op toezichtontwikkeling en die draag je uit. Met lef en durf om adviezen te geven en keuzes te maken tussen wat wel of niet urgent en belangrijk is werk je aan een meerjarentoekomstperspectief conform de plan-do-check-act-cyclus. Hierbij stimuleer je je medewerkers om innovatieve wegen te verkennen. Je doet dit samen met de coördinerend specialistisch inspecteurs binnen je team.

Je bewaakt en evalueert de voortgang van projecten en de te leveren resultaten die beschreven zijn in de jaarplannen. Waar nodig stuur je bij en zorg je voor samenhang. Je verbindt partijen en bent een aanjager van samenwerkingsinitiatieven. Je onderhoudt hiervoor intensief contact met interne organisatieonderdelen, zowel binnen de directie Keuren als met de directies Handhaven en Strategie (bv Juridische Zaken en Communicatie) en met externe partijen zoals het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, brancheorganisaties en ngo’s.

Ook stimuleer je de ontwikkeling van kennis en expertise binnen je team. Je heb daarbij oog voor je medewerkers, stimuleert hen zichzelf te ontwikkelen en voert HRM-taken uit voor ongeveer twintig medewerkers.

Daarnaast ben je als lid van het afdelings-MT O&O medeverantwoordelijk voor het ontwikkelen van de afdeling binnen de veranderopdracht van Keuren. Deze richt zich op een verdere professionalisering, focus op strategische doelstellingen (inhoudelijke en organisatorisch), meer uniformiteit in werkwijzen en aandacht voor tijdigheid en kwaliteit van de verschillende producten, zoals rapportages, beleidsadviezen en projectresultaten. Hier vallen ook de Keuren brede thema’s onder als data-analyse, ICT en programmering die onder verantwoordelijkheid van het team levend vee worden uitgevoerd onder.

Je treedt hierbij wisselend op als opdrachtgever, projectleider, projectbegeleider en coach. In je handelen vertolk je de kernwaarden van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit: transparant, betrouwbaar, onafhankelijk en professioneel.

Functie-eisen
Wat vragen we?

Je bent energiek en vernieuwend draagt bij aan een effectieve, resultaatgerichte werkcultuur. Je bent omgevings- en politiek bewust en signaleert kansen en risico’s voor je team en voor de organisatie en speelt daarop in. Je bent proactief en je neemt hierbij je verantwoordelijkheid om keuzes te maken en verbeteringen door te voeren. Hierbij neem je anderen mee en ben je gericht op samenwerking. Je bent een teamleider die staat voor zijn team, je kunt goed luisteren en weet processen en situaties gemakkelijk te doorgronden. Een open cultuur en goede sfeer zijn voor jou belangrijk en dit draag je ook uit.

 • Academisch werk- en denkniveau (WO), bij voorkeur een afgeronde opleiding Diergeneeskunde of andere relevante richting.
 • Ruime leidinggevende ervaring in het coachen van professionals in complexe (ambtelijke) organisaties.
 • Kennis en ervaring in toezicht- en handhavingsprocessen.
 • Kennis van het politiek-maatschappelijke krachtenveld rondom toezicht en dierenwelzijn.
 • Stressbestendig en daadkrachtig.
 • Je bent een teamspeler en een bruggenbouwer.
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden.

Competenties:

 • Organisatiesensitiviteit
 • Bestuurssensitiviteit
 • Omgevingsbewustzijn
 • Netwerkvaardigheid
 • Aansturen organisatie
 • Aansturen groep
 • Ontwikkelen medewerkers
 • Reflecteren

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau: schaal 13
Maandsalaris: Min €4.281 – Max. €6.419 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden Waar kom je te werken?
De NVWA is een betrokken, sociale werkgever die actief is in een groot en maatschappelijk speelveld. Ons werk als toezichthouder staat in het centrum van de belangstelling. Media, politiek, bedrijfsleven en de Nederlandse burgers volgen ons werk kritisch. Bij de NVWA doe je werk met maatschappelijk belang, jouw werk heeft impact op de veiligheid van voedsel, producten, de gezondheid van planten en dieren en het dierenwelzijn in Nederland.

Wat bieden wij jou?

 • Een inwerkprogramma dat past bij jouw functie.
 • Ruime opleidings- en/of coaching mogelijkheden voor jouw verdere professionele ontwikkeling.
 • Waar de functie het toelaat bieden we jou de ruimte om tijd- en plaats onafhankelijk te werken.
 • Er heest een prettige werksfeer binnen de verschillende locaties en het hoofdkantoor is gevestigd op loopafstand van het Centraal Station in Utrecht.
 • Regelmatig leuke activiteiten met je collega’s, zoals onze (inmiddels legendarische) pub-quiz!

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • De sollicitaties worden volgens geldende afspraken in beschouwing genomen, waaronder de CAO Rijk- en NVP-sollicitatiecode.
 • Voor werken bij de NVWA is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.
 • Betreft het een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd en heb je (nog) geen vast dienstverband als rijksambtenaar, dan start je (in beginsel), ter beoordeling van je geschiktheid, met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd.
 • Geef duidelijk in je curriculum vitae aan dat je aan de gevraagde opleidingseisen voldoet.
 • De selectiecommissie kan referenties inwinnen, maar zal dit altijd vooraf met jou afstemmen.
 • Een online screening via bijvoorbeeld zoekmachines of sociale media, kan onderdeel zijn van het selectieproces.
 • Een competentietest en/of een assessment kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure.
 • Een uitgebreide screening A of B door de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD), kan een vereiste zijn voor een aantal functies bij de NVWA (o.a. bij de IOD).

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Digitaal solliciteren
Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit (NVWA) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.


Rijksoverheid

Rijksoverheid

Soort bedrijf: Recruiter
Medewerkers: 21-50 personen
Contactpersoon:
Afdeling HR
Website: bekijk website
SBB Leerbedrijf: Nee
Adres:
Catharijnesingel 59
3511 GG Utrecht
Nederland

Solliciteren?

Login met je Mijn VetJobs account


Account aanmaken bij Mijn VetJobs

Binnen een paar minuten klaar om te solliciteren of een vacature te plaatsen.

Account aanmaken