Manager Veterinaire Keuring & Exportcertificering

Functie: Manager Veterinaire Keuring & Exportcertificering
Dienstverband:   Fulltime
Ervaring: Minimaal 2 jaar
Vacaturenr: 2268

Manager Veterinaire Keuring & Exportcertificering
Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit (NVWA)

Functieomschrijving
Heb je een opleiding afgerond in een veterinaire richting? Lijkt het je een uitdaging om leiding te geven aan een gepassioneerd team van toezichthoudende dierenartsen en assistent inspecteurs? Sta jij achter ons missie om leiding te geven vanuit richting, rust en aandacht? Dan ben jij de manager veterinaire keuring & exportcertificering waar wij naar op zoek zijn!

Als manager veterinaire keuring & exportcertificering kom je te werken binnen de directie Keuren. Je hebt een uitdagende en veelzijdige functie en gaat je binnen het team richten op de veterinaire keuring & exportcertificering regio Zuid.

Wat ga je doen?
Als manager veterinaire keuring & exportcertificering geef je leiding aan een gemotiveerd van 30 toezichthoudende dierenartsen en assistent inspecteurs. Dit team is verantwoordelijk voor het uitvoeren van veterinaire keuringen en toezicht op keuringen van pluimveeslachterijen. Dit zijn zowel AM als PM keuringen. Samen zorgen jullie voor de naleving van de regels op het gebied van diergezondheid, dierwelzijn en voedselveiligheid.

Naast de dagelijkse aansturing van je team, ben je verantwoordelijk voor de te behalen (team)resultaten zoals geformuleerd in het jaarplan van de NVWA en het afdelings- en teamplan. Voorbeeld is de effectiviteit van de inzet van de medewerkers en het uniform werken. Je stuurt, coacht en motiveert jouw medewerkers en werkt aan kwaliteit en verbetering van de werkprocessen.

Als manager keuring & exportcertificering ben je volwaardig onderdeel van het managementteam van de afdeling Toezichtuitvoering. Je draagt bij aan de vernieuwing en uniformering van de gehele afdeling. Je bent in staat om jezelf snel wegwijs te maken binnen een dynamische organisatie en kunt goed schakelen en afstemmen met andere organisatieonderdelen. Je kunt verbanden leggen met je team en weet daarin de nodige samenwerking te bewerkstelligen.

Functie-eisen Binnen de NVWA vinden wij het belangrijk om leiding te geven vanuit richting, rust en aandacht. Jij herkent je hierin. Je kunt goed omgaan met weerstanden weet mensen te enthousiasmeren. Je bent een persoon die graag verbindt, motiveert en zorgt voor een enthousiaste werkomgeving. Je bent klantgericht en creatief in het oplossen van problemen.

Daarnaast zien we graag het volgende:

 • Een afgeronde opleiding op HBO/WO niveau, bij voorkeur aangetoond met een afgeronde opleiding in een veterinaire richting.
 • Relevante werkervaring als leidinggevende.
 • Ervaring met adviseren over handhavings- en uitvoeringsbeleid is een pre.
 • Aantoonbare ervaring met het uitvoeren van verandertrajecten.
 • Je hebt gevoel voor politiek en bestuurlijke verhoudingen.

Competenties:

 • Organisatiesensitiviteit
 • Bestuurssensitiviteit
 • Omgevingsbewustzijn
 • Netwerkvaardigheid
 • Aansturen organisatie
 • Aansturen groep
 • Ontwikkelen van medewerkers
 • Reflecteren

Arbeidsvoorwaarden Salarisniveau: schaal 12
Maandsalaris: Min €3.919 – Max. €5.825 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
Minimaal aantal uren per week: 36
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Waar kom je te werken? De NVWA is een betrokken, sociale werkgever die actief is in een groot en maatschappelijk speelveld. Ons werk als toezichthouder staat in het centrum van de belangstelling. Media, politiek, bedrijfsleven en de Nederlandse burgers volgen ons werk kritisch. Bij de NVWA doe je werk met maatschappelijk belang, jouw werk heeft impact op de veiligheid van voedsel, producten, de gezondheid van planten en dieren en het dierenwelzijn in Nederland.

Wat bieden wij jou?

 • Een inwerkprogramma dat past bij jouw functie met begeleiding van ervaren collega’s.
 • Ruime opleidings- en/of coaching mogelijkheden voor jouw verdere professionele ontwikkeling.
 • Waar de functie het toelaat bieden we jou de ruimte om tijd- en plaats onafhankelijk te werken.
 • Een prettige werkomgeving met als hoofdkantoor Utrecht op loopafstand van het Centraal Station.
 • Regelmatig leuke activiteiten met je collega’s, zoals onze (inmiddels legendarische) pub-quiz!
 • Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • De sollicitaties worden volgens geldende afspraken in beschouwing genomen, waaronder de CAO Rijk- en NVP-sollicitatiecode.
 • Voor werken bij de NVWA is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.
 • Betreft het een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd en heb je (nog) geen vast dienstverband als rijksambtenaar, dan start je (in beginsel), ter beoordeling van je geschiktheid, met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd.
 • Geef duidelijk in je curriculum vitae aan dat je aan de gevraagde opleidingseisen voldoet.
 • De selectiecommissie kan referenties inwinnen, maar zal dit altijd vooraf met jou afstemmen.
 • Een online screening via bijvoorbeeld zoekmachines of sociale media, kan onderdeel zijn van het selectieproces.
 • Een competentietest en/of een assessment kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure.
 • Een uitgebreide screening A of B door de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD), kan een vereiste zijn voor een aantal functies bij de NVWA (o.a. bij de IOD).

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren? Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit (NVWA) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.


Rijksoverheid

Rijksoverheid

Soort bedrijf : Recruiter
Medewerkers: 21-50 personen
Contactpersoon :
Afdeling HR
Website: bekijk website
Adres:
Catharijnesingel 59
3511 GG Utrecht
Nederland

Bekijk alle vacatures van Adver-Online

Solliciteren?

Login met je Mijn VetJobs account


Account aanmaken bij Mijn VetJobs

Binnen een paar minuten klaar om te solliciteren of een vacature te plaatsen.

Account aanmaken