Medewerker Toezicht Inspectie Dier

Reeds ingevuld
Functie: Medewerker Toezicht Inspectie Dier
Dienstverband:   Fulltime
Ervaring: Minimaal 2 jaar
Vacaturenr: 2371

Medewerker Toezicht Inspectie Dier Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit (NVWA)

Functieomschrijving Wil jij bijdragen aan de gezondheid en het welzijn van dieren en de volksgezondheid? Kun je goed omgaan met vee en heb je affiniteit met inspectiewerk? Dan is deze functie als Medewerker Toezicht Inspectie Dier bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) echt iets voor jou!

Wat ga je doen?
Als Medewerker Toezicht Inspectie Dier heb je een afwisselde baan. Je werkt in een toezichtteam van de afdeling Inspectie Dier. Samen met jouw collega’s zorg je ervoor dat alle bemonsteringen verricht worden voor verschillende projecten in de veehouderij. Je gaat monsters nemen van bijvoorbeeld melk, urine, haar, eieren, voer, water en mest. Om de monsters af te nemen, bezoek je bedrijven waar bedrijfsmatig melkkoeien, melkgeiten, vleeskalveren, vleesrunderen, vleeskuikens, kippen en/of varkens worden gehouden. Het grootste project is het Nationaal Plan Residuen, een monitoringsprogramma van de Europese Unie, waarmee wordt gecontroleerd of er niet-toegestane stoffen en/of residuen van onder andere diergeneesmiddelen aanwezig zijn.

Als Medewerker Toezicht Inspectie Dier heb je een zelfstandige functie. Je werkt aan de hand van een maandopvraag, waarin wordt aangegeven, welke monsters er voor de verschillende projecten dienen te worden genomen. Deze bemonstering zul je in een bepaald gebied van Nederland uitvoeren. De bemonstering op de bedrijven vindt over het algemeen onaangekondigd plaats. Na een inwerkperiode met een ervaren collega, die jouw de kneepjes van het vak zal leren, zul je de bemonstering zelfstandig kunnen uitvoeren. Naast dat je alleen op pad gaat om te bemonsteren, zijn er een aantal monsternames, die je altijd met samen een collega zal uitvoeren. Dit betreffen monsternames van urine en haar bij bijvoorbeeld vleeskalveren.

Voor de monsternames is het van belang dat er heel secuur wordt gewerkt. Dit gaat om het hele proces van monsterneming tot en met de administratieve afhandeling. De monsters zullen op de voorgeschreven wijze worden bemonsterd, verpakt en de bijbehorende informatie zal digitaal worden vastgelegd. De monsters worden in het laboratorium geanalyseerd. Wanneer uit een monster een afwijking naar voren komt, zal deze door een inspecteur verder worden afgehandeld. Er kan worden gehandhaafd op monsters die door jou zijn genomen.

Tijdens de uitvoering van je werkzaamheden heb je een signaalfunctie. Dit betekent dat je alles, wat je ziet en hoort dat kan duiden op mogelijke tekortkomingen of overtredingen van Wet- en regelgeving, deelt met je teamleider.

Functie-eisen Je zult voor het monsternemen veel in de stallen bij de dieren zijn, daarom is een goede fysieke gesteldheid van groot belang. Communicatieve vaardigheden zijn belangrijk, omdat je met veel veehouders contact zult hebben. Je bent standvastig en beschikt over een flinke portie overtuigingskracht. Zelfstandig werken en goed kunnen plannen is van belang, omdat je je eigen werk goed moet kunnen indelen. Tot slot is basiskennis van de veehouderij en goed kunnen omgaan met landbouwhuisdieren essentieel voor deze functie.

Daarnaast zien wij graag het volgende:

 • MBO werk- en denkniveau.
 • Goede ICT-vaardigheden.
 • Een geldig rijbewijs B.
 • Ervaring als toezichthouder is een pré.

Competenties:

 • Flexibiliteit en Samenwerken
 • Klantgerichtheid
 • Mondelinge uitdrukkingsvaardigheid
 • Voortgangscontrole

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau: schaal 7
Maandsalaris: Min €2.615 – Max. €3.376 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Waar kom je te werken?

De NVWA is een betrokken, sociale werkgever die actief is in een groot en maatschappelijk speelveld. Ons werk als toezichthouder staat in het centrum van de belangstelling. Media, politiek, bedrijfsleven en de Nederlandse burgers volgen ons werk kritisch. Bij de NVWA doe je werk met maatschappelijk belang, jouw werk heeft impact op de veiligheid van voedsel, producten, de gezondheid van planten en dieren en het dierenwelzijn in Nederland.

Wat bieden wij jou?

 • Een inwerkprogramma dat past bij jouw functie met begeleiding van ervaren collega’s.
 • Ruime opleidings- en/of coaching mogelijkheden voor jouw verdere professionele ontwikkeling.
 • Waar de functie het toelaat bieden we jou de ruimte om tijd- en plaats onafhankelijk te werken.
 • Een prettige werkomgeving met als hoofdkantoor Utrecht op loopafstand van het Centraal Station.
 • Regelmatig leuke activiteiten met je collega’s, zoals onze (inmiddels legendarische) pub-quiz!
 • Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • De sollicitaties worden volgens geldende afspraken in beschouwing genomen, waaronder de CAO Rijk- en NVP-sollicitatiecode.
 • Voor werken bij de NVWA is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.
 • Betreft het een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd en heb je (nog) geen vast dienstverband als rijksambtenaar, dan start je (in beginsel), ter beoordeling van je geschiktheid, met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd.
 • Geef duidelijk in je curriculum vitae aan dat je aan de gevraagde opleidingseisen voldoet.
 • De selectiecommissie kan referenties inwinnen, maar zal dit altijd vooraf met jou afstemmen.
 • Een online screening via bijvoorbeeld zoekmachines of sociale media, kan onderdeel zijn van het selectieproces.
 • Een competentietest en/of een assessment kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure.
 • Een uitgebreide screening A of B door de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD), kan een vereiste zijn voor een aantal functies bij de NVWA (o.a. bij de IOD).

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren? Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit (NVWA) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.


Rijksoverheid

Rijksoverheid

Soort bedrijf : Recruiter
Medewerkers: 21-50 personen
Contactpersoon :
Afdeling HR
Website: bekijk website
Adres:
Catharijnesingel 59
3511 GG Utrecht
Nederland

Bekijk alle vacatures van Adver-Online

Solliciteren?

Login met je Mijn VetJobs account


Account aanmaken bij Mijn VetJobs

Binnen een paar minuten klaar om te solliciteren of een vacature te plaatsen.

Account aanmaken