Project Manager Keuren / Coördinerend Specialistisch Adviseur Keuren

Functie: Project Manager Keuren / Coördinerend Specialistisch Adviseur Keuren
Dienstverband:   Fulltime
Ervaring: Minimaal 2 jaar
Vacaturenr: 2576

Project Manager Keuren / Coördinerend Specialistisch Adviseur Keuren Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit (NVWA)
Functieomschrijving
Verandering doet leven. Dat snap jij als geen ander. Maar tegelijkertijd begrijp je ook dat verandering goed gemanaged dient te worden. Als doorgewinterde project manager kan jij als geen ander prioriteiten stellen en zorg je voor structuur binnen complexe veranderingstrajecten. Jij coördineert en dirigeert projectmanagement en creëert op die manier doorstroom binnen diverse, uitdagende processen. Zo zorg je ervoor dat een jaarplan zo efficiënt mogelijk wordt uitgevoerd. En je bent op zoek naar een baan waar je een maatschappelijk verschil kan maken. Herkenbaar? Dan kun jij een belangrijke bijdrage leveren aan de innovatie en optimalisatie van het werk binnen de directie Keuren van de Nederlandse Voedsel – en Waren Autoriteit (NVWA)

De directie Keuren is continu in beweging om te zorgen dat we meebewegen met de ontwikkelingen in de dier- en vleessector en in de maatschappij. Daarom hebben we doorlopend meerdere, uitdagende projecten lopen, met als uitgangspunt een optimaal keuringsbeleid binnen de Nederlandse vleesindustrie. Zo zorgen we ervoor dat we ten alle tijde de voedselveiligheid en het dierenwelzijn in Nederland kunnen blijven waarborgen.

Om ervoor te zorgen dat we deze projecten zo efficiënt mogelijk doorvoeren, ben jij als Project Manager Keuren verantwoordelijk voor de coördinatie van meerdere ontwikkelings- en veranderingsprocessen binnen de afdeling Veterinaire Keuring en Export (VKE) van de directie Keuren. Op basis van het bestaande jaarplan inventariseer je niet alleen welke projecten er op dit moment spelen, maar zorg je ook voor het haalbaar inplannen van toekomstige projecten. Je onderzoekt wat (en wie) nodig is om binnen deze uiteenlopende processen voortgang te boeken en prioriteert waar nodig, want niet alles is onmiddellijk haalbaar. Zo zorg jij ervoor dat de NVWA consequent vooruit blijft bewegen. Daarbij rapporteer je direct aan de afdelingsleiders van VKE.

Wat ga je doen?
Als Project Manager Keuren breng je controle op de voortgang van diverse, complexe en soms lastige projecten binnen de afdeling VKE. Aan de hand van A3 methodiek koppel je lopende processen aan het jaarplan en fungeer je als aanspreekpunt voor en coördinator van deze processen. Om dit voor elkaar te krijgen neem je deel aan (interdepartementale) stuurgroepen, om inhoudelijk en procesmatig afspraken te maken over ontwikkeling, implementatie en uitvoering. Daarbij beleg je verantwoordelijkheden bij de hiervoor meest geschikte medewerkers en onderbouw je jouw standpunten op een heldere en consequente manier. Vanzelfsprekend houd je hierbij rekening met de inbreng en perspectieven van betrokken collega’s.

Daarnaast breng je orde aan in de planning van de verschillende processen. Je beoordeelt de haalbaarheid van projecten binnen de context van de afdeling VKE. Daarbij gebruik je niet alleen jouw expertise binnen het vakgebied, maar houd je ook rekening met politiek-bestuurlijke vraagstukken en gevoeligheden. Zo creëer je niet alleen draagvlak voor de implementatie van de lopende projecten, maar zorg je ook voor prioritering. Jij maakt afwegingen welke projecten voorrang krijgen en verdedigt hierover jouw standpunt.

Op basis van jouw inzicht in de lopende projecten geef je bovendien advies aan de afdelingshoofden van VKE. Wat is nodig om vooruit te komen als afdeling? Welke projecten verdienen extra aandacht, en waarom? Als Project Manager ben je in een unieke positie om hierover advies te geven en die handschoen pak je dan ook op. Tegelijkertijd escaleer je ook tijdig als processen vast dreigen te lopen.

Oftewel, een divers en uitdagend takenpakket voor de juiste Project Manager.

Functie-eisen
Als de nieuwe Project Manager Keuren heb je veel ervaring met het coördineren van complexe projecten en ben je in staat om met jouw vlijmscherpe communicatieve en analytische vaardigheden het verschil te maken tussen stilstand en vooruitgang. Je weet wat het is om meerdere en uiteenlopende projecten tegelijkertijd te overzien, je pakt het eigenaarschap op en je kunt als geen ander planmatig werken: zo zorg jij voor overzicht en orde.

Bovendien ben je in staat om goed te luisteren naar anderen, deze informatie te verwerken vervolgens om te zetten in een onderbouwd standpunt. Daarbij heb je oog voor (politiek-)bestuurlijke verhoudingen en weet je binnen het krachtenveld van een complexe organisatie jezelf staande te houden.

Daarnaast zien wij graag het volgende:

 • Je beschikt over een afgeronde opleiding op WO-niveau.
 • Je hebt ervaring als projectmanager of bijvoorbeeld als consultant op gebied van projectmanagement.
 • Bij voorkeur heb je een veterinaire achtergrond, of anders een duidelijke affiniteit met de sector waarin Keuren opereert.
 • Kennis en ervaring met A3 systematiek is een pré
 • Je weet jouw mening overtuigend te verwoorden, zowel verbaal als schriftelijk.

Competenties:

 • Organisatiesensitiviteit
 • Plannen en organiseren
 • Oordeelsvorming
 • Overtuigingskracht

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau:
schaal 13
Maandsalaris: Min €4.551 – Max. €6.786 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
Minimaal aantal uren per week: 36
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Waar kom je te werken?
De NVWA is een betrokken, sociale werkgever die actief is in een groot en maatschappelijk speelveld. Ons werk als toezichthouder staat in het centrum van de belangstelling. Media, politiek, bedrijfsleven en de Nederlandse burgers volgen ons werk kritisch. Bij de NVWA doe je werk met maatschappelijk belang, jouw werk heeft impact op de veiligheid van voedsel, producten, de gezondheid van planten en dieren en het dierenwelzijn in Nederland.

Wat bieden wij jou?

 • Een inwerkprogramma dat past bij jouw functie.
 • Ruime opleidings- en/of coaching mogelijkheden voor jouw verdere professionele ontwikkeling.
 • Waar de functie het toelaat bieden we jou de ruimte om tijd- en plaats onafhankelijk te werken.
 • Er heerst een prettige werksfeer binnen de verschillende locaties en het hoofdkantoor is gevestigd op loopafstand van het Centraal Station in Utrecht.

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • De sollicitaties worden volgens geldende afspraken in beschouwing genomen, waaronder de CAO Rijk- en NVP-sollicitatiecode.
 • Voor werken bij de NVWA is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.
 • Betreft het een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd en heb je (nog) geen vast dienstverband als rijksambtenaar, dan start je (in beginsel), ter beoordeling van je geschiktheid, met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd.
 • Geef duidelijk in je curriculum vitae aan dat je aan de gevraagde opleidingseisen voldoet.
 • De selectiecommissie kan referenties inwinnen, maar zal dit altijd vooraf met jou afstemmen.
 • Een online screening via bijvoorbeeld zoekmachines of sociale media, kan onderdeel zijn van het selectieproces.
 • Een competentietest en/of een assessment kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure.
 • Een uitgebreide screening A of B door de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD), kan een vereiste zijn voor een aantal functies bij de NVWA (o.a. bij de IOD).

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Solliciteren? Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit (NVWA) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.


Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Soort bedrijf : Overheid
Medewerkers: Meer dan 50 personen
Contactpersoon :
Afdeling HR
Adres:
-
3511 GG Utrecht
Nederland

Bekijk alle vacatures van Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Solliciteren?

Login met je Mijn VetJobs account


Account aanmaken bij Mijn VetJobs

Binnen een paar minuten klaar om te solliciteren of een vacature te plaatsen.

Account aanmaken