Senior beleidsmedewerker veterinair tuchtrecht

Functie: Senior beleidsmedewerker veterinair tuchtrecht
Dienstverband:   Parttime
Ervaring: Minimaal 2 jaar
Vacaturenr: 2240

Senior beleidsmedewerker veterinair tuchtrecht Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit / DG Agro (DGA)

Functieomschrijving
De diergeneeskundige zorg in Nederland op hoog niveau houden, en bijdragen aan verbeteringen in het vakgebied. Dat is jouw missie als (senior) beleidsmedewerker bij de directie Dierlijke Agroketens en Dierenwelzijn in Den Haag. In de rol van gemachtigd klachtenambtenaar onderzoek je of dierenartsen zich aan de wet en geldende normen in het veterinaire werkveld houden. Is het antwoord ‘nee’? Dan zorg jij dat hun zaak voor het veterinair tuchtcollege komt.

In het belang van de dier- en volksgezondheid, is het gebruik van antibiotica bij dieren aan regels gebonden. Dit om de verdere verspreiding van bacteriën die ongevoelig zijn voor antibiotica te voorkomen. De wetgever heeft de dierenarts daarin een belangrijke rol toebedeeld. Hoe wordt die rol in individuele casussen ingevuld? Is daarbij voldaan aan de geldende normen? Dit zijn vragen die beantwoord moeten worden om vanuit het berechtingsrapport, opgesteld door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), een klacht te destilleren en in te dienen bij de veterinair tuchtrechter.

Jouw bureaubaan heeft impact en uitdagingen. Neem een dossier van ruim honderd pagina’s. Dat pluis jij helemaal uit en toets je aan de wet- en regelgeving en aan normen van goede veterinaire praktijkvoering. Waar is het mis gegaan? En wat is precies in strijd met de wet? Je overlegt met de klachtenambtenaar, je leidinggevende en de NVWA-inspecteurs, waarna je het rapport omzet in een concrete klacht. Hierin beschrijf je nauwkeurig de overtreding en refereer je aan wetteksten, normen en de jurisprudentie. Komt de zaak voor het tuchtcollege? Dan ben je aanwezig om de zaak te bepleiten. Ook zorg je voor de tenuitvoerlegging van de straf, bijvoorbeeld inning van boete of doorhaling in het register van diergeneeskundigen.

Jaarlijks behandel je vijftien tot twintig dossiers. Hierbij heb je te maken met veranderende wet- en regelgeving en zeker ook met de open norm van goed veterinair handelen. Ook boeiend: bijdragen aan de kwaliteit van de diergeneeskundige zorg door het geven van bredere bekendheid aan tuchtrechtzaken door bijvoorbeeld te publiceren in vakbladen. En en passant krijg je van collega’s mee hoe ons ministerie werkt aan de enorme uitdagingen in de agrarische sector, zoals die rondom stikstof, dierenwelzijn, en dierziekten. Een baan met impact dus!

Functie-eisen

 • Je hebt een wo-diploma diergeneeskunde, dierwetenschappen of rechten.
 • Je vindt het leuk om in wetteksten te duiken en zaken uit te pluizen.
 • Je kunt heel nauwkeurig werken en je helder mondeling en schriftelijk uitdrukken.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met klacht- of bezwaarprocedures en pleidooi voeren. In elk geval heb je zin om je hierin verder te ontwikkelen.
 • Je kunt – nationaal en internationaal – beleid uitdragen en verdedigen, en een netwerk opbouwen en onderhouden.
 • Je werkt ook onder tijdsdruk beheerst en effectief.

Competenties:

 • Organisatie-sensitiviteit
 • Nauwkeurig werken
 • Plannen en organiseren
 • Mondelinge presentatie
 • Schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid

Arbeidsvoorwaarden Salarisniveau: schaal 12
Maandsalaris: Min €3.919 – Max. €5.825 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden Heb je (nog) geen vast dienstverband als rijksambtenaar, dan start je met een tijdelijke aanstelling met uitzicht op vast.

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Solliciteren? Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit / DG Agro (DGA) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.


Rijksoverheid

Rijksoverheid

Soort bedrijf : Recruiter
Medewerkers: 21-50 personen
Contactpersoon :
Afdeling HR
Website: bekijk website
Adres:
Catharijnesingel 59
3511 GG Utrecht
Nederland

Bekijk alle vacatures van Adver-Online

Solliciteren?

Login met je Mijn VetJobs account


Account aanmaken bij Mijn VetJobs

Binnen een paar minuten klaar om te solliciteren of een vacature te plaatsen.

Account aanmaken