VetJobs bestaat 10 jaar en om dat te vieren krijgt u 10% korting! Gebruik de kortingscode : vetjobs10

Senior inspecteur Vleesketens & Voedselveiligheid

Reeds ingevuld
Functie: Senior inspecteur Vleesketens & Voedselveiligheid
Dienstverband:   Fulltime / Parttime
Ervaring: Minimaal 2 jaar
Vacaturenr: 2756

Senior inspecteur Vleesketens & Voedselveiligheid

Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit (NVWA)

Functieomschrijving
Ben jij een enthousiaste senior inspecteur met affiniteit op het gebied van toezicht op voedselveiligheid, dan ben jij de collega die wij zoeken! Het team slachtplaatsen binnen de afdeling Ontwikkeling en Ondersteuning is op zoek naar iemand die innovatief, ruimdenkend en gericht is op samenwerken. Daarnaast heb je ervaring met het (ontwikkelen van) toezicht op voedselveiligheid in de vleesketen. Ben je graag maatschappelijk betrokken en herken je jezelf in bovenstaande, vergeet dan niet te reageren!

Als senior inspecteur kom je te werken binnen de directie Keuren, op de afdeling Ontwikkeling en Ondersteuning en binnen het team Voedselveiligheid Vleesketens. Het team bestaat uit 23 collega’s en samen zorgen jullie ervoor dat de voedselveiligheid binnen de vleesketens goed geborgd wordt. Dit team draagt bij aan de missie van de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) om de product- en voedselveiligheid, het welzijn van de natuur en dier en diergezondheid te vergroten.

Wat ga je doen?
Als Senior Inspecteur Voedselveiligheid ben je samen met je collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, de inrichting en de evaluatie van het toezicht op de voedselveiligheid tijdens de verwerking en distributie van vlees binnen de doelgroepen slachthuizen, wildbewerkingsinrichtingen, uitsnijderijen en koel- en vrieshuizen.

In deze rol ben je kennisdrager en lever je inhoudelijke expertise binnen en buiten je team op het gebied van toezichtsvraagstukken, die spelen binnen de vleesketen. Je overziet de diersoort-overstijgende onderwerpen en weet verschillende belangen met elkaar te verbinden.

Je bent gewend om projectmatig te werken en de voorbereiding voor deze projecten te verzorgen. Vervolgens bewaak je de voortgang en evalueer je de plus- en verbeterpunten.

Je bent een sparringpartner en vraagbaak op jouw vakgebied voor je collega’s binnen de afdeling, voor de Coördinerend Specialistisch Inspecteurs en het management, voor collega’s bij de directie Handhaven en voor collega’s die in de uitvoerende teams werken bij de directie Keuren en Handhaven. Daarnaast beheer je relevante werkvoorschriften, Mspin lijsten en lever je inhoudelijk een bijdrage aan de content van (interne) opleidingen. Je hebt een kritische blik en bent niet bang om verbetervoorstellen te doen bij de MT leden of bij je SI collega’s.

Je kan gemakkelijk schakelen op verschillende niveaus, omdat je contacten onderhoudt met in- en externe partijen (brancheorganisaties, Ministeries EU). Daarnaast participeer je in verschillende (inter)nationale overleggen en werk je intensief samen met verschillende partners.

Je rapporteert aan de coördinerend specialistisch inspecteur en aan je teamleider.

Functie-eisen

 • Je bent omgevings- en politiek bewust, signaleert kansen en risico’s voor je werkgebied en speelt daarop in. Je bent proactief en in staat om zelfstandig je werk op te zetten en in te richten. Tevens ben je een teamspeler en gericht op samenwerking, waarbij je investeert in je netwerk.
 • Je hebt kennis van verschillende vormen van toezicht (zoals: inspecties en audits, systeemtoezicht, maatwerktoezicht en verscherpt toezicht) op het gebied van voedselveiligheid tijdens de productie, verwerking en distributie van vlees. Daarnaast ben je bereidt en vind je het interessant om in de toekomst ook op andere werkterreinen binnen het team werkzaamheden te verrichten.
 • Je bent een onafhankelijke denker en durft standpunten in te nemen, die je toetst bij je collega’s en je leidinggevende. Daarnaast ben je een vlotte schrijver, die snel een gemotiveerd advies of een nota kan schrijven.
 • Je hebt WO werk- en denk niveau (indien nodig wordt dit via een assessment vastgesteld).
 • Je hebt een opleiding, die aansluit bij het werkveld van deze functie, bijvoorbeeld diergeneeskunde, levensmiddelentechnologie, voedselveiligheid, life-science, chemie of microbiologie.
 • Je hebt ervaring met het uitvoeren en/of ontwikkelen van toezicht op voedselveiligheidsissues via (systeem)inspecties, audits en/of administratieve controles.
 • Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving in relatie tot toezicht op voedselveiligheid.
 • Je hebt inzicht in de organisatorische, procesmatige en vakinhoudelijke samenhang binnen de vleesketen.
 • Je bent je bewust van het politiek-bestuurlijke krachtenveld, waarin de NVWA zich bevindt.
 • Je bent gericht op samenwerking, weet mensen te verbinden en het onderhouden van een (inter)nationaal netwerk gaat je eenvoudig af.
 • Je hebt ervaring in het coördineren en het aansturen van projecten, inclusief het aansturen van collega’s op inhoud.
 • Je bent altijd op zoek naar innovaties en vernieuwing.
 • Je kunt hoofd- van bijzaken scheiden en snel beslissingen nemen als dat nodig is.
 • Je hebt overtuigingskracht, bent stressbestendig en kunt goed plannen en organiseren.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal.
 • Je kunt goed plannen en organiseren.

Competenties

 • Organisatiesensitiviteit
 • Overtuigingskracht
 • Analyseren
 • Creativiteit

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau schaal 12
Maandsalaris Min €4.214 – Max. €6.227 (bruto)
Dienstverband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contractduur 1 jaar
Minimaal aantal uren per week 32
Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Waar kom je te werken?
De NVWA is een betrokken, sociale werkgever die actief is in een groot en maatschappelijk speelveld. Ons werk als toezichthouder staat in het centrum van de belangstelling. Media, politiek, bedrijfsleven en de Nederlandse burgers volgen ons werk kritisch. Bij de NVWA doe je werk met maatschappelijk belang, jouw werk heeft impact op de veiligheid van voedsel, producten, de gezondheid van planten en dieren en het dierenwelzijn in Nederland.

Wat bieden wij jou?

 • Een inwerkprogramma dat past bij jouw functie.
 • Ruime opleidings- en/of coaching mogelijkheden voor jouw verdere professionele ontwikkeling.
 • Waar de functie het toelaat bieden we jou de ruimte om tijd- en plaats onafhankelijk te werken.
 • Er heerst een prettige werksfeer binnen de verschillende locaties en het hoofdkantoor is gevestigd op loopafstand van het Centraal Station in Utrecht.
 • Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • De sollicitaties worden volgens geldende afspraken in beschouwing genomen, waaronder de CAO Rijk- en NVP-sollicitatiecode.
 • Voor werken bij de NVWA is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.
 • Betreft het een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd en heb je (nog) geen vast dienstverband als rijksambtenaar, dan start je (in beginsel), ter beoordeling van je geschiktheid, met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd.
 • Geef duidelijk in je curriculum vitae aan dat je aan de gevraagde opleidingseisen voldoet.
 • De selectiecommissie kan referenties inwinnen, maar zal dit altijd vooraf met jou afstemmen.
 • Een online screening via bijvoorbeeld zoekmachines of sociale media, kan onderdeel zijn van het selectieproces.
 • Een competentietest en/of een assessment kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure.
 • Een uitgebreide screening A of B door de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD), kan een vereiste zijn voor een aantal functies bij de NVWA (o.a. bij de IOD).

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren?
Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit (NVWA) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.


Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Soort bedrijf : Arbeid
Medewerkers: 21-50 personen
Contactpersoon :
Afdeling HR Rijksoverheid
0235530350
Website: bekijk website
Adres:
Bezuidenhoutseweg 73
2594AC Den Haag
Nederland

Solliciteren?

Login met je Mijn VetJobs account


Account aanmaken bij Mijn VetJobs

Binnen een paar minuten klaar om te solliciteren of een vacature te plaatsen.

Account aanmaken